Голяма част от жителите на Пловдив са изправени пред финансови затруднения, предвид ситуацията с коронавируса, но въпреки всичко са отделили бюджет за подаръци, с които да стоплят сърцата на най-близките си за Коледа. 

Пловдивчани смятат да заделят между сто и двеста лева за коледни подаръци. Най-предпочитаните дарове за слагане под елхата тази година са техника, дрехи или козметика, а по-малко от половината от хората планират да празнуват в големи компании, предвид удължените до 31 януари рестриктивни мерки. 

Масово хората използват онлайн пазаруването и смятат, че нямат особено голям избор, тъй като моловете остават затворени, а в малките магазини не винаги имат избор и намират това, което търсят. 

Ако планирате тепърва да поръчвате артикули онлайн, побързайте, тъй като голяма част от платформите предупреждават потребителите, че тяхната поръчка може да не пристигне за Коледа, поради голямата натовареност и забавянето с от 5 до 10 дни. Куриерските фирми в страната също са затрупани с пратки, като служители разказват, че все още чистят доставки от Черния петък, а поръчките през декември и най вече покрай празниците са в своя пик и са многобройни.

Някои от пловдивчаните, излезли на разходка по Главната, споделят пред репортер на Trafficnews, че кризата неоспоримо е повлияла на отделения бюджет за подаръци тази година, но независимо от това, ще зарадват своите близки хора с нещичко под елхата, дори да е малко, но пък от сърце. 

Междувременно, дълги опашки бяха забелязани пред няколко големи магазини под тепетата, които все още остават отворени. По този тип обекти, ще трябва да се създаде организация, за да не се допуска струпване на хора както вътре, така и извън тях. Мобилни групи, РЗИ и полиция ще извършват непрестанни проверки. Такава организация вече е създадена заради струпванията на хора в магазини от веригата "Джъмбо". От ОКЩ в Пловдив заявиха, че до 2 януари следващата година пред всеки магазин ще има полиция от 17 до 21 ч. през седмицата, а в събота и неделя - през целия ден, за да не се допуска струпване на хора.