Клаксони и броене до 12 огласиха града под тепетата. Елитните гимназии на Пловдив празнуват 24-ти май и изпращат тържествено годините на училищен живот под ритъма на силна музика.

Стотици абитуриенти от Езикова гимназия – Пловдив, Търговска гимназия и частно училище „Класик“ се събраха по традиция пред Новотела, където по-късно ще се проведе официалната вечеря на випуските. Темата на тяхната вечер е „Диско“.

Тази година дамите заложиха на пастелните цветове, а роклите, които преобладават, са дълги и тюлени. Не отсъстваха и класическите дълги рокли с камъни и пера.

Една от най-интересните визии бе постигната от абитуриента, съчетала в балното си облекло модерна визия и класически фолклорни мотиви.

Младите мъже пък блеснаха със семпла визия. Повечето бяха заложили на класическият костюм в тъмната гама.

Автомобилите, които докараха абитуриентите, бяха от лъскави - по-лъскави. От спортни модели, през 5-метрови лимузини, та чак до класическата лада – клаксоните огласиха пространството пред елитния хотел на Пловдив.Разбира се, тази година не липсваще и мощният рев на мотори. 

Голяма изненада за дванадесетокласниците бе стената за снимки, където те се редяха, за да запечатат вечния момент с класа.

Зрелостниците споделиха пред TrafficNews, че смятат, че са се представили достойно на матурите и задължително ще кандидатстват в университет. А еуфорията от баловете няма да попречи на амбициите им да следват висше образование.