Тежко престъпление разтърси Пещера снощи. Мъж намушка 41-годишната си жена, вследствие на което тя е починала. 

Снощи малко след 19.30ч. в РУ-Пещера бил получен сигнал от граждани, че на кръстовище в родопския град лежи жена в безпомощно състояние. Към мястото незабавно били насочени служители от полицейското управление и екип на „Спешна помощ”. Пристигайки органите на реда и медиците установили, че жената е с наранявания с остър предмет в областта на тялото.

Въпреки усилията на лекарите тя е починала. За работа по случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори. Установена е самоличността на починалата – Катя на 41 години от Пазарджик. Уведомена е Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В хода на разследването е изяснено, че по всяка вероятност семеен скандал между жертвата и съпруга и е в основата на спречкването и последвалото намушкване. Нападателят е успял да избяга с автомобил.

Установени са свидетели на престъплението, извършен е оглед на местопроизшествието, екипи на РУ-Пещера, ОДМВР-Пазарджик, както и останалите полицейски управления в региона са блокирали основните пътни артерии. Действията по локализиране и задържане на извършителя на тежкото престъпление продължават, образувано е дознание.    

Черно денонощие за жителите на Пазарджишко. Припомняме, в късните часове на четвъртък 6-годишно момче простреля Атанас Тонкев, собственик на заведение в с. Виноградец. Мъжът е издъхнал, а по случая се води разследване срещу чичото на детето, Лазар Влайков, чиято собственост е бил бойният пистолет, произвел изстрела.

Снимка от мястото на инцидента, където към този час не се забелязва присъствие на полиция:

 

Тук се намира дома на Катя: