Председателят на Общинския съвет в Септември е задържан след нелепия инцидент, при който 6-годишно дете уби с пистолет собственик на заведение във Виноградец, разбра TrafficNews.bg. Лазар Влайков е празнувал рожден ден на племенника си в компания и е употребил солидно количество алкохол, след което е предоставил оръжието на детето.

В резултат на игра с пистолета детето е произвело изстрел, който се оказал смъртоносен за 47-годишния собственик на заведението.

Според очевидци от селото, с които се свърза TrafficNews.bg, снощи в ресторанта е стреляно много. В селото са се чували гърмежите. Там това - да се стреля с лични оръжия, често се случвало на празници. Пак според хората убитият е прострелян в тялото под едната ръка. Казва се Атанас Тонкев. От години се занимава с подобен вид бизнес - има ресторант, магазини. Баща на две деца е, женен.

"Доколкото ми е известно, Наско не е имал сериозни проблеми с някого, че да се говори за умишлен акт. Вероятно наистина е инцидент", сподели мъж от Виноградец.
 
По-паметливите хора веднаха си спомниха, че преди 5 години същият общински съветник - Лазар Влайков, участва в инцидент на пътя между селата Бошуля и Карабунар, където наръга свой противник 5 пъти с нож след заслепяване на пътя. Мъжът беше тежко ранен, имаше прободни рани в гърдите, гърба и краката. По-късно Лазар Влайков беше освободен от ареста.

Кой е Лазар Влайков? Той е роден през 1973 г. в гр. Пазарджик. Завършил е средното си образование в с. Виноградец - специалност "Двигатели с вътрешно горене". Председател е на кооперация "Виноградец", развива собствен бизнес в областта на земеделието. Живее в с. Виноградец, семеен, има един син. От октомври 2014 г. е председател на Общинския съвет в Септември.

Очаквайте подробности!

Снимки: Фейсбук