Дъжд от светлина озари небето над Пловдив в първите минути на 2021 г. Над града се изсипаха разноцветни букети от хризантеми и далии, палми, звезди и сърца. Бляскавата 6-минутна заря за първи път бе реализирана от три тепета  - Сахат тепе, Бунарджика и Младежкия хълм, и можеше да се види отвсякъде.

Дъжд от светлина озари небето над ПловдивПловдивчани се хванаха на хоро около елхата

В навечерието на 2021 година тригодишно пловдивчанче трогна сърцата ни с пожелание с искрено пожелание. Пандемията от коронавирус изправя пред предизвикателство силната връзка между Ани-Беатрис и нейният баща. Затова тя мечтае повече да няма деца, отделени от своите родители.

3-годишна пловдивчанка с трогателно пожелание за Новата 2021 година!Да няма деца далеч от родителите си, да няма разделени семейства - надява се Ани-Беатрис

107 са новозаразените пловидвчани в последния ден от 2020 година.  18,2 % са положителните проби у нас, а активните случаи на инфекцията са малко повече от 75 000.  

COVID кризата в цифри: 1046 нови случая, 61 са починалите107 са новозаразените в Пловдив

Първия ден от новата година пловдивчани прекараха навън. Още по обяд районът около Гребната база гъмжеше от хора. Най-ентусиазираните бяха излезли да потичат. Тези, които са имали по-тежка вечер, пък просто се наслаждаваха на слънчевите лъчи по пейките в парк "Розариум". Главната отново се пръскаше по шевовете, а пред обектите за бързо хранене се извиха опашки. Струпването на хора обаче не смути някои съгражданите ни. 

Топлото време изкара пловдивчани на първа разходка за 2021 годинаГлавната и района около Гребната база се пръскат по шевовете

Изпратихме една различна година. Година, наситена със страх, несигуронст, тъга, загуби, но и с вяра, съпричастност, солидарност и прогрес. Екипът на TrafficNews се свърза с пловдивчани – знакови лица от различни сфери с молба да отговорят на няколко въпроса и да представят своята равносметка за изминалата година. Днес даваме думата на лекарите и творците.

Равносметката на младите пловдивски лекари за 2020 г. и очакванията им за 2021 г.Изминаващата година бе предизвикателство за тях

2021 - какво очакват пловдивските творци?Каква бе за тях изминалата година - дар, изпитание, пауза , будилник

Почти сигурно консорциум „Еко проект – Пловдив” с участници „Интерхолд”,  „Тес Констръкшън груп” и „Инфраструктурно строителството” ще извърши най-мащабния проект на ВиК – Пловдив за ремонт на водопреносната, канализационната и пътна инфраструктура за 81 млн. лева.  Това е единствената  допусната фирма до финала от 5-те подали оферти за обществената поръчка през Водното дружество. Комисията към ВиК вече е отворила офертите, като в момента се изготвят протоколите. Ако няма проблем с документацията от ВиК ще поканят обединението с водещ партньор „Интерхолд”, за подписването на договора, а след това трябва да мине и срокът за обжалване.      

Софийска фирма обновява най-злощастния булевард в Пловдив през проекта на ВиК за 81 млн. леваПрез поръчката ще се реконструира „Ал. Стамболийски” и „Царевец”, извършват дейности по „Модър-Царевец”

Работата по изграждането на нови две пътни връзки в район „Западен” ще продължи през 2021 година. Това е новият път между Прослав и Коматево, както и продължението на бул. „Свобода”. Местата за паркиране също ще се увеличат, като един от проектите за нови паркинги е на бул. „Копривщица” зад т.нар. Натовски блок, където доскоро имаше гаражи.

Работят по две нови пътни връзки през 2021-а в „Западен”, акцент ще са ремонтите в „Стар Смирненски”Най-зеленият район на Пловдив се сдоби с два нови парка през 2020 година

Момче е последното родено бебе за 2020 година в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги".

То е единственото раждане за 31 декември в клиниката. Бебето проплака в 22:45 часа след нормално раждане. Тежи 3,760 кг и е 51 см. Родителите са от Перущица.

Последното бебе на 2020-а в Пловдив е момче, 1500 деца проплакаха в УМБАЛ „Св. Георги” за годинатаЗа 1 януари се очакват 2 раждания в Клиниката по АГ на Университетската болница

Роми пребиха без причина мъж край Пловдив, а причината за нападението се оказа шапка. Хулиганът, нанесъл жестоките удари, получи и своето наказание. Той е осъден на една година затвор, при първоначален строг режим.

Роми пребиха колоездач край Пловдив заради… открадната шапкаМъжете задигнали шапката на жертвата си, а след това го налагали на земята

15-годишен жител на Пловдивско е първият, попаднал в криминалните хроники за 2021 година. Непълнолетният бил спрян за проверка с управлявано от него "Рено" половин час преди полунощ в Първомай. При проверката полицаите установили, че шофьорът е непълнолетен и неправоспособен. За да избегне наказанието обаче, младежът подал банкнота от 50 евро на униформените. 

15-годишен седна зад волана край Пловдив, хвърли подкуп на полицаиМомчето посрещна Нова година в ареста

Свада между две ромски фамилии прерасна в истински екшън, а девет души ще празнуват Банго Васил в ареста. Сигналът за конфликт между жители на квартала е получен в обедните часове на първи януари, информират от МВР. При пристигане на посоченото в съобщението място, автопатрул на Трето РУ установява участниците в скандала и отправя предупреждение. След като страстите се успокояват, униформените си тръгват. 

Малко след това обаче постъпва втори сигнал на телефон 112 за сбиване на по-голяма група роми. На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които установяват две групи лица, участвали в сбиването. Сред тях има и пострадали.

Мелето между две ромски фамилии в Пловдив - след предупреждение от полициятаЗасилено е полицейското присъствие в района

В първия ден от новата година филмът "Завръщане" дебютира на малките екрани. Продукцията бе изцяло заснета в Пловдив. Филмът имаше своята кино премиера на 18 октомври 2019 г. и за кратко време се превърна в една от най-касовите продукции за годината.

Пловдивският филм "Завръщане" с тв премиера тази вечерПродукцията бе заснета под тепетата