Ромите, които се сбиха на улица "Кипарис" по-рано днес, вече са били посетени от полицейски екип. Сигналът за конфликт между жители на квартала е получен в обедните часове на първи януари, информират от МВР. При пристигане на посоченото в съобщението място, автопатрул на Трето РУ установява участниците в скандала и отправя предупреждение. След като страстите се успокояват, униформените си тръгват. 

Малко след това обаче постъпва втори сигнал на телефон 112 за сбиване на по- голяма група роми. На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които установяват две групи лица, участвали в сбиването.

Трима от участниците в първата група: 43 годишния Асен Т., Калинка М. - на 47 години и 21 годишния Ахмет М. са прегледани в УМБАЛ " Свети Георги" и е установено, че Ахмед М.е със счупване на лакът и пръст на ляв горен крайник, а жената и по- възрастния мъж са само с охлузни рани в областта на крайниците. Участниците в скандала от другата група са от една и съща фамилия- шестима мъже на възраст между 27 и 50 години. След извършен медицински преглед на най- младия мъж от групата е установена травма в областта на главата.

Всички лица са отведени в Трето РУ и ще бъдат задържани за срок до 24 часа, а на мястото на сбиването извършва оглед разследващ полицай. Работата по случая продължава. В района има засилено полицейско присъствие, но няма напрежение.

Бой между ромски фамилии в Пловдив! Девет души ще празнуват Банго Васил в арестаЧетирима са пострадали при масовката