Изпратихме една различна година. Година, наситена със страх, несигуронст, тъга, загуби, но и с вяра, съпричастност, солидарност и прогрес.  Екипът на TrafficNews се свърза с пловдивчани – знакови лица от различни сфери с молба да отговорят на три въпроса:

 

1.Ако трябва да опишете 2020 г. с една дума, коя ще е тя?

2.Какво очаквате от 2021 г.

3.Какво ще пожелаете на пловдивчани?

Днес даваме думата на лекарите – хората, които изнасят най-голямата тежест в борбата с пандемията.

 

Д-р Любомир Паунов, хирург:

Не бих могъл да опиша изминалата година само с една дума. С оглед така създалата се ситуация с COVID-19 я бих оприличил като твърде емоционална, трудна, странна, необикновена.

Очаквам това, което може би и хората по целия свят в този труден момент - 2021 г. да бъде по-добра и щастлива от старата. Хистерията с този нов и тежък вирус да приключи и да се върнем към нормалността в живота и битието ни!

Тази година осъзнахме, че наистина най-важното нещо е здравето, затова пожелавам на всички най-вече това. Също така, се надявам, че разбрахме, че е крайно време да променим съществено и начина си на живот, да не мислим толкова за материалното, да бъдем по-смирени и по-добри хора.

 

Д-р Мария Ивановска, имунолог, асистент в катедрата по микробиология на МУ-Пловдив

За мен лично 2020 година не е една от най-успешните. След началото на пандемията, всичко се промени. Онлайн обучения, работа, преболедуване на КОВИД-19, отново работа и тн. Разбрахме, че наистина най-важно за всеки един човек е да е здрав. Другото ще си дойде. Да се опитаме да живеем живота с баланс и хармония. Една дума: най-ужасната.

Пожелавам на всички Коледа и Нова година да ни зареди с много надежди, вяра и сила, за да продължаваме и през 2021 година да имаме успехи и все така да сбъдваме детските си мечти! И без пандемични обстановки

 

 

Д-р Петър Николов, кардиолог:

Пандемия е думата на 2020 г. 

Пожелавам на всички здраве и спокойствие, душевен мир и надежда

 

 

 

Д-р Пламен Гочев, хирургия, работи в Спешното отделение:

Определено думата на 2020 г. е “Здраве”!

Очаквам една по-добра, по-здрава и по-успешна година за всички, като за здравето гарантирано ще продължим да се грижим с всички сили за пловдивчани и всички наши пациенти.

 

 

Д-р Марин Канарев, онкология, асистент в Катедрата по анатомия на МУ-Пловдив:

2020 г. бе едно Предизвикателство

От 2021 г. очаквам изненади, здраве и благоденствие!

Пожелавам на хората да са по-толерантни и по-търпеливи. Да бъдат и да се държат по-достойно! Човечеството е преживяло и по-тежки времена и е устояло, и процъфтяло след тях.

 

 

 

Д-р Цветомир Мирославов, общопрактикуващ лекар:

2020 с една дума - предизвикателство

Надявам се през 2021 г. да имаме лекарство за COVID-19, не толкова ваксини, и бизнесът да работи нормално. Последните месеци показаха колко елементарни сме българите.

Така че на пловдивчани мога да кажа да слушат лекарите (без доц. Мангъров), а лекарите да започнат да четат малко повече, не да лекуват с рецепти от Фейсбук

 

 

 

Д-р Донка Русева, кардиология 

Ако трябва да опиша 2020 г. с една дума, то тя би била “различна“. И силно се надявам да няма втора като нея. Със своите 366 дни 2020 г. поднесе на всички доза щастие и доза сълзи (надавам се позитивните моменти са били повече от негативните )

Искам да пожелая на хората по-света (не само на пловдивчани) да бъдат здрави, щастлив и благословени. Нека всички изпълнят себе си с любов - защото тя е еликсирът за здраво сърце и млад дух.

2021 г. очаквам да донесе надежда за промяна и предстоящи по-добри времена.

 

 

 

Д-р Дарина Дамянлиева, дерматология:

Годината беше неочаквана и различна

Бих пожелала здраве и повече поводи за усмивки.

А за очакването - да сме живи и здрави ние и близките ни, за да можеш да споделяме моментите заедно.

 

 

 

 

Иван Горев, общопрактикуващ лекар:

С една дума - Тежка

Дано 2021 г. да ни даде възможност да ценим повече есенциалните неща в живота - семейството, приятелите.