Автобус и пет ТИР-а се потрошиха в дупките на Рогошко шосе само за няколко дни. Опасният участък между булеварда и река Марица е осеян с огромни ями и наподобява лунен пейзаж. Асфалт няма, шосето е тясно и потънало в кал, а колите се разминават на сантиметри. Шофьорите пък треперят да не затънат в някой коловоз. „От години вече е така, не се взимат никакви мерки, въпреки че става въпрос за участък от 300-400 метра”, оплакаха се пред TrafficNews.bg притеснени пловдивчани, които работят в района и всеки ден минават по разбития път.

След последния сняг отсечката е почти непроходима. Вчера рейс на Хеброс бус затънал в една от ямите и спукал картер. От фирмата превозвач коментираха пред наш репортер, че ако пътят не се оправи, ще спрат автобусите по тази линия. Така хората от квартала ще останат без градски транспорт. Петте камиона на транспортна компания също аварирали и на шофьорите се наложило да викат помощ. „Не ни остава нищо друго, освен да пренасяме стоките си с хеликоптер”, пошегуваха се от фирмата.

Проблемът е стигнал и до Австрийското посолство, след като от завода за производство на хартия и опаковки, който е част от австрийски холдинг, поискали съдействие.

Наскоро част от собствениците на фирми в района дори решили сами да асфалтират пътя. Щом започнали да пълнят дупките обаче, съседи сигнализирали тел. 112 и ги глобили.

„Това е абсурдно. Какво още трябва да се случи, за да се вземат мерки”, питат се шофьорите.

Какво коментират хората, вижте във видеото:

 

„Запознати сме с проблема. Наистина в последните години пътят се е разбил доста. Там трафикът е изключително интензивен, предимно с тежкотоварни камиони, а пътят е стар и не е предвиден за подобен тип натоварване”, коментира пред наш репортер кметът на Район Северен Ральо Ралев. Според него само преасфалтиране няма да реши проблема. Нужно е да се направи тотален ремонт и подмяна на цялото пътно легло. „За съжаление районната администрация не разполага с такива средства в този момент и не може да се ангажира кога ще стане ремонтът. Веднага щом се разтопи снега обаче, ще се вземат мерки за закърпване на дупките”, увери районният кмет.