Община "Родопи" е взела всички мерки по случая с изплувалата измряла риба в река Марица межди Цалапица и Стамболийски. На място в момента са началникът по сигурността Николай Кискинов, както и кметовете на двете села Оризари и Цалапица – Йордан Тотев и Ивайло Данаилов, съобщиха от общината.

Издадена е заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата. От Регионалната инспекция по опазване на околната среда вече са взели проби от реката.

Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов са уведомени за случая.

Ръководството на общината е в постоянна координация с РИОСВ, "Басейнова дирекция" и Агенцията по храните. Поддържа се непрекъсната връзка и с щаба на Областна администация -Пловдив.

Очаква се резулатът от речните проби.

Както TrafficNews съобщи мъртвата риба е изплувала в района тази сутрин. Според източници е установено, че има теч на вредни вещества от фирма "Екоинвест" Пазарджик. Потърсихме фирмата за коментар по темата, но не успяхме да се свържем с тях. "Екоинвест" Пазарджик се занимава с преработка на отпадъци, събиране на вторични суровини - изкупува отпадъчна хартия, полиетилен, пластмаса, ПЕТ бутилки и поликарбон, стъкло, метални и композитни опаковки, дървени палети, рециклиране и други.

Снимки: "НЕ на бракониерството в България"

Мъртва риба изплува в Марица край СтамболийскиУстановено е, че има теч на вредни вещества от фирма "Екоинвест" Пазарджик