Идеята за изграждане на кръгово кръстовище на булевард „6 септември“ с „Васил Априлов“ е отпаднала. Направата на кръгово движение на ключовото кръстовище в Пловдив бе залегнало в новия генерален план за организация на движението.

Според експертите от „Трансконсулт 22“ премахването на светофарите и изграждането на кръгово би облекчило движението на натовареното кръстовище.  Новата власт обаче се е отказала от това намерение.

Скоро се очаква да започне и ремонта на кръстовището, което ще бъде преасфалтирано в сегашния му габарит. Последният му ремонт бе през 2015-а година. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев каза, че се подготвят още няколко обекта през договора за ремонт на стойност 6 млн. лева.

 Другата седмица ще започне реконструкцията на „Цар Борис III Обединител” между двете колела на Панаира. Там ще бъде сменен и водопровод, като се очаква дейностите да приключат до края на юни.  Друг обект е ще участък от ул. „Цар Симеон”.

В същото време все още не са приключили отчуждителните процедури за втория етап на бул. „Васил Априлов”. Все още има няколко имота, за които трябва да приключат процедурите, за да се завърши проекта. Вторият етап предвижда удвояването на бул. „Васил Априлов” от Пещерско шосе до „6 септември”.  За него няма осигурено финансиране, като най-вероятно изпълнението на проекта, ще бъде отложен в годините.