9 нови случая на коронавируса у нас. Лицата са от София, като има и 4 души с карантина в Белодробната клиника, без клинични симптоми, но с положителни проби. Три от случаите са във ВМА. Там се очаква да пристигнат и двама от останалите пациенти, дали положителна проба. Така общият брой на заразените в България става 16, като до този момент има 1 смъртен случай. 

Една жена е лекарка, била е с предишната хоспитализирана на конгрес в чужбина. Втората приета от групата, която е Лондон-Испания, е в по-тежко състояние - има двустранна бронхопневмония, докато колежката ѝ е в леко състояниеОстаналите са с лека симптоматика.

Другите случаи са потвърдени в Националната референтна лаборатория. Болните са от групата на контактни лица на починалата вчера жена. Издирени са и със специализиран транпорт ще бъдат настанени в болница. Те са с най-различна история и различни възрастови групи

„Във Военномедицинска академия очакваме да пристигнат 2-а души. През нощта е пристигнала жена, придружителка на лекарката. 4 от другите случаи са свързани с починалата жена, те са в Белодробна болница”, добави генерал Венцислав Мутафчийски.

„С национална полиция се издирват 200 души, които са били в контакт със заразените”, заяви Мутафчийски, като добави, че няма влошаване в състоянието на пациента в "Пирогов", чието състояние е критично, но няма и подобряване.

За болните, които са в Габрово и в Плевен няма негативно развитие на симптоматиката.

Футболистът на Левски ще бъде изследван утре, каза Мутафчийски.