Фирмата, която бе рекордьор по  спечелени обществени поръчка през миналия мандат – „Драгиев и Ко”, ще строи новия парк в район „Западен”. Компанията е била единствената, която е подала оферта за реконструкцията на втората част от парк „Ружа”, като офертата е от 297 хил. лева.  Очаква се скоро да започне обновяването на зоната, с което район „Западен” ще има парк на 40 дка. Последният голям обект, който фирмата на Цанко Драгиев изпълни бе площад "Централен". 

В момента зоната между медицинските общежития и заведенията е занемарена, като предстои да се влее с новата част на парка до църквата.

В проектното задание към бъдещия изпълнител е заложено да се направят нови алеи, осветление, камери за наблюдение, голяма детска площадка, фитнес и спортна зона, както и градински мебели за отдих. Идеята е на едно от местата да се оформи малка фестивална зона, където през зимата да се поставя коледната елха на „Западен”.  

Скоро се очаква да бъде открит и новия парк върху старата детска градина „Мир”, като там дейностите стартираха през миналата година.  Вече са направени алеите, осветлението и камерите за наблюдение,  залесяването и зоните за отдих, като в момента се ремонтира оградата на зелената площ  и  се слага беседката. Съвсем скоро ще бъде разположена и детската площадка, като след това паркът ще може да отвори врати за посетители, обясни районният кмет Димитър Колев.