Съмнителен тип влиза в залата на летище Пловдив. Спира го гранична полиция, той се паникьосва и започва да стреля хаотично. Убити са петима, 20 са ранени. Между тях и полицай. На място идват барети и полицаи, които успяват да ликвидират терориста. Отвън обаче чака кола с още двама "колеги" на терориста, които, за да отвлекат вниманието на службите, взривяват автомобила и бягат. Преследване. Евакуация на пътниците. Двамата престъпници се измъкват със стрелба по баретите в разположената на около километър от летището стара военна база и се окопават там. Започват двучасови преговори с участието на психолози. А какво ще стане накрая... 

За всеобщо облекчение, това е само сюжет. Той в момента наистина се разиграва на летище Пловдив, но само като част от антитерористично учение. Занятието се ръководи от главния секретар на МВР Георги Костов, а се наблюдава от вътрешния министър Румяна Бъчварова и военния министър Николай Ненчев. 

Ние ще издадем финала на "терористичния акт" - накрая терористите ще бъдат примамени, обезвредени и заловени живи. Както би ни се искало да се случва в реалния живот. Всъщност в реалния живот най-добре изобщо да няма тероризъм, но... Учението е мащабно, предаде репортер на TrafficNews.bg. В него участва и БЧК (да не забравяме, че има тежко ранен граничен полицай), има 7 линейки, много мобилизирани полицаи, сега дойдоха и кучета.

Подробностите ТУК

Зрелищно видео от учението на МВР - вижте в новините на ТРАФИК ТВ:

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg