Ремонтът на  Коматевско шосе стартира  9 месеца след първата копка, като следващите месеци то трябва да придобие съвсем нов вид. Копка този пътя нямаше, но кметът бе докарал отчето, което даде курбана за благополучното завършване на ремонта преди няколко седмици.

Улицата няма да бъде затваряна за движение още днес, като през следващите няколко дни ще се работи по т.нар. уширение преди кръстовището с бул. „Ал. Стамболийски”. Дотогава движението ще се извършва в една от лентите. Когато фирмата строител стигне до паважа обаче, улицата ще бъде изцяло затворена.

Общината ще създаде алтернативен черен път за около 250 000 лева, който да обслужва фирмите и предприятията  в района. Той обаче ще бъде прекъснат по средата, за да не може жителите на Коматево да го ползват. Те ще трябва да се придвижват към вътрешността на града по Околовръстното шосе. Съвсем скоро се очаква да бъде сложен светофар на отбивката за Овощарския институт, който ще поеме по-голямата част от трафика, както и автобусите от градския транспорт

Кметът не се нае с прогноза нито колко ще струва улицата, нито колко дълго ще продължи ремонтът й.

Очаквайте подробности!


Още новини ТУК