"Нещо гръмна, изведнъж влязох в насрещното и... Всичко стана за секунди. Много съжалявам. Жена ми досега никога не е идвала с мен да пътува. Сега за първи път пожела - малко да се поразходи. Имаме дете, имаме и внуче..." Това е историята в два реда на съкрушения от мъка шофьор на цистерна, който преди по-малко от 4 часа катастрофира тежко на на 156-ия километър на АМ “Тракия”. В този момент той загуби завинаги 43-годишната си съпруга.

Двамата съпрузи са от Симеоновград. Тялото на жената все още е в тежкотоварната кола. А съпругът й още не може да дойде на себе си. 

Междувременно стана ясно, че грайферът на двете му предни гуми е бил доста изтъркан. Тепърва ще се изясняват причините за трагедията. Равносметката засега е една загинала жена и ранени още двама - 47-годишният шофьор на лекия автомобил ауди, който се е блъснал в цистерната, и 44-годишната му спътничка - и двамата от Добрич. 

От пловдивската болница, където са настанени, все още не дават информация за състоянието на пострадалите.

Автомобилът, с който трябва да бъде транспортирано тялото на жертвата, също е тук, предаде репортер на TrafficNews.bg. На мястото на инцидента продължават да са Пожарната и Гражданска защита. Униформен разговаря с шофьора на цистерната и се опитва да го успокои.

Ето видео с разказа на шофьора:


Още новини ТУК

TrafficNews.bg