Ако искате да се впуснете в едно по-различно пътуване - Мароко е вашето място. Само там може да опитате най-вкусния ментов чай и да видите култура, коренно различна от нашата, докато сте потопени сред екзотика.

Пътешествието до царствената дестинация, която повечето от нас смятат за недостижима, можете да организирате самостоятелно, така че няма да ви струва много пари.
 
Пътувайте умно и благоприятно
 [/userfiles/files/1-2.jpg]
Следете за нискобюджетни полети и сме сигурни, че ще намерите евтини полети. Ако планирате пътуването си внимателно, може да си купите четири самолетни билети и превоз с микробус само за 175 евро! Ще се изненадате, когато започнете да проучвате колко много микробуси има, които ще ви откарат до различни места и летища за много малко пари.


Нощувайте на Риядите във вътрешността на Медините
[/userfiles/files/3-3-681x436.jpg]
Риядите са традиционни къщи в медините (стар град), които събират максимум 6 души. Всеки голям град има собствен медиен - стара част на града, заобиколен от стени. В старите градове в Мароко хората живеят както преди 100 години. И в гостилниците се чувства стария арабски дух и култура. Мароканците са известни с  изключителната си любезност и гостоприемство. Магическия червен град Маракеш е наричан ​​така, заради червените фасади на къщите, а всички сгради в града, според закона, са изградени по този начин.

[/userfiles/files/morocco-1602651_960_720.jpg]

Става дума за град, в който се забелязват ясно контрастите: от една страна са величествените дворци, луксозните хотелски комплекси и богатите туристи, а от друга - по-голямата част от бедните жители. На всички страни, от своя страна, се простират великолепни паркове.

 [/userfiles/files/fabric-2435402_960_720.jpg]

Старият град или Медина създава специално изживяване. Мъжете носят традиционна носия, а жените бурка. На главния площад можете да се насладите на всичко: от прясно цеден портокалов сок, до традиционна музика, която свирят специално за вас. Тук са и свирачите със змии, жени, които ще ви нарисуват ивица с къна, както и преброители на късмета, които предвиждат съдбата.

[/userfiles/files/marrakech-spices-souk-maroc-medina.jpg]

В близките ресторанти можете да опитате всички традиционни рецепти, на много изгодни цени. Не забравяйте да вземете със себе си дрехи, които да покриват  тялото ви или се възползвайте от възможността да закупите кафтан, традиционна мароканска рокля.

[/userfiles/files/shells-1626976_960_720.jpg]

Задължително посетете автентичния град Фес, който има най-голямата Медина в Мароко. Медината е като лабиринт, улиците са много тесни, така че задължително се ангажирайте с гид. 80% от улиците не са нарисувани на картите на Google.

[/userfiles/files/tajine-1623127_960_720%281%29.jpg]
Маракеш и Фес са наистина невероятни градове за европейците. Ще се почувствате сякаш сте в средновековен филм. Мароко определено си струва да се посети.