Има някои градове в Европа, които непременно трябва да посетите около коледните празници. Повод за това са не само пищните украси, осветяващи улиците като бял ден, приповдигнатото настроение, но и знаменитите коледни базари, известни с дългогодишните си традиции.

Представяме ви още няколко коледни базари, кой от кой по-очарователен и магнетичен:

Швейцария - Санкт Гален ( St Gallen )
24 ноември - 24 декември

Само на час път от Цюрих, ул Гален има всички празнични кутии: барокова катедрала, чудесни, богато украсени средновековни сгради, както и красиви пощенски картички на покритите със сняг планини.

[/userfiles/files/2.JPG]

Началото на коледното забавление се поставя с осветлението и украсата на най-високата коледна елха в Швейцария, придружено с Карол пеене, пише Cluborfei.com

[/userfiles/files/1%289%29.jpg]

Характерен за St Gallen е джинджифиловият хляб /марципановите измислици се предлагат в различни форми, имат различни декорации, и винаги са вкусни/. За да се стоплите веднага бихме ви предложили капка от Beizli, малка кръчма, халба feuerzangenbowle (състои се от сухо червено вино, пръчка канела, карамфил, лимон и портокалова кора, захар и разбира се – ром ) и огненият ефект е гарантиран.

[/userfiles/files/4.%20chefkoch.de.jpg]

Белгия – Брюж
18-ти ноември, 2016 - 1-ви Януари 2017

Основните сергии в Брюж са разположени в Market Square , пренебрегваният от 13-ти век Белфорт (камбанарията), и в Simon Stevinplein.
Има много места, откъде може да си купите ръчно изработени бижута, дървени играчки, шапки и шалове, кожени изделия и, разбира се, шоколади.

[/userfiles/files/5%289%29.jpg]

Не пропускайте местната бира в Staminee де Garre, уютната механа в De Garre и тясната алея на Breidelstraat.

[/userfiles/files/6.%20belanbeers.ru.png]

Литва – Вилнюс
26 ноември - 29 Декември

Когато става въпрос за празничния сезон, Литва влага огромен капитал . Най-атрактивна е телевизионната кула  Vilnius, превърната в огромна коледна елха с невероятна украса.

[/userfiles/files/7.%20httpbalticadventure.jpg]

Останете загрят в снега, отпивайки греяно вино (karstas vynas). Опитайте от литовските сладкиши, като raguolis или торта с маково семе.

[/userfiles/files/8.%20easteuropeanfood%20about%20com.jpg]

Чехия – Прага
26-ти ноември 2016 г. - 1-ви Януари 2017

[/userfiles/files/10.%20travelzoo.jpg]

На стария градски площад (Old Town Square) е разположена родната сцена, огромно дърво и дневни представления с народни оркестри и хорове. Разходете се из сергиите - както тук, така и в съседните Wenceslas Square - за резбовани дървени играчки, бохемски кристали, гранат бижута и традиционни сламени и царевични декорации.
Яжте Klobasa (полски салам).

[/userfiles/files/12.%20eatingpraguetours%20com.jpg]

или trdelník -  горещ, със захарно покритие сладкиш. 

[/userfiles/files/Desktop9.jpg]

Посетете една вечер концерт в една от църквите на града, като St Салватор, катедралата Сейнт Клемънт или базиликата Свети Георги.