Новата сграда на Дружеството на пловдивските художници на ул. "Гладстон" ще бъде готова до април 2019 г. Това обяви представителят на фирмата изпълнител "ГБС-Пловдив" Румен Коев на съвместна пресконференция с кмета Иван Тотев.

Строителите се надяват днес да приключи изнасянето на имуществото на художниците. Оборудването и картините ще бъдат експонирани на депо в бившата дискотека "Палмите". 

Веднага след това започва бутането на старата сграда и подравняването на терена. То трябва да приключи до един месец.  Надзорникът на обекта Румен Коев обяви, че се е наложило бутането да бъде съгласувано с РЗИ-Пловдив, защото при строителството на Галерията е използван канцерогенният материал азбест.

В момента ГБС–Пловдив и общината вече разполагат с всички строителни документи, за да не спре работата по обекта.

Докато върви бутането на сградата, ще бъде изработен и проектът за новата галерия. Той ще бъде съгласуван с Дружеството на художниците, а след изготвянето му ще бъде представен и на пловдивската общественост.

Още от сега е ясно, че галерията ще бъде монолитна постройка със светъл покрив, анонсираха кметът Иван Тотев и Румен Коев от ГБС-Пловдив.