След дъждовния порой в началото на седмицата, друг порой идва в нейния край - ще валят филмови премиери в кината в Пловдив. Сред новите заглавия има почти за всеки вкус по нещо. Започваме, разбира се, с най-универсалното ястие – поредният блокбъстър, базиран на комикс.

Богът на гръмотевиците Тор ще се приземи в киносалоните под тепетата за третия си самостоятелен филм. В „Тор: Рагнарок” ще разберем защо Тор и Хълк не взеха участие във войната на героите на Marvel. Богът от Асгард губи своя магически чук и попада в плен далеч от дома. Там е принуден да се превърне в гладиатор, за да оцелее и да успее да се върне в Асгард и да го спаси от края на света – Рагнарок. Това изпитание го сблъсква с нови и стари приятели и врагове, сред които и друг неконтролируем член на „Отмъстителите” – зелеконожото чудовище Хълк.

Критици и зрители вече дават високи оценки на „Тор: Рагнарок” и може би Marvel наистина са успели да създадат един по-различен филм от комиксовите им блокбъстъри, които твърде много приличат един на друг. Дали това е така можете да разберете в кината.

Преди това погледнете трейлъра:

Не ви допада? Не ви се гледа комиксов филм? Какво ще кажете тогава за малко романтика и драма в едно. Това ви предлага „Треска за лалета”. Прелестно сираче (Алисия Викандер) е принудено да се омъжи за богат и властен търговец (Кристоф Валц), за да се спаси от бедността. Съпругът й наема професионален художник (Дейн Дехаан), който да нарисува неин портрет, без да знае, че така ще даде началото на страстна любовна връзка между двамата. Надеждата за влюбените и тяхната връзка е да се крият в хаотичния пазар за лалета и да се надяват, че ще успеят да откупят свободата си.

Това ви звучи толкова сладникаво, че ви се повдига? Третото премиерно предложение ще ви предложи други сцени, които да затормозят стомасите ви, само че в съвсем различна насока. Ужасът „Пъзелът” е поредната част от хитовата хорър поредица „Убийствен пъзел”, но този път запраща зрителите в една различна насока. Мъртви тела се появяват на различни места в един град, като върху всяко от тях са налице ужасяващи травми. Разследването води само към едно име  - Джон Крамър, убиецът, известен като Пъзелът. Това обаче само задълбочава мистерията, тъй като той е мъртъв повече от десетилетие…

А ако не ви се гледат ужаси, винаги можете да разпуснете с някоя анимация, особено ако сте родители и искате да се забавлявате заедно с вашите деца.  Имате тази възможност с новата анимация „Малкият вампир”. Лентата разказва за 13-годишният Рудолф, който е, няма да повярвате, вампир! И всъщност е на 13 от цели 299 години. Предстои му кръгла годишнина от 13-ия му рожден ден и по този повод се задава голямо парти в Трансилвания. Ловец на вампири обаче има намерение да развали купона и да превърне в Рудолф и семейството му в бегълци. В какви приключения ще се забъркат те – това вече няма да издадем (дори да знаехме).

Някои от заглавията от предните седмици все още са по кината, така че използвайте и предните ни кино-пътеводители, за да си харесате филм за уикенда. Защото дори да завали, в киносалона е сухо и топло.