Едно от сезонните изкушения, което все още може да се намери по пазарите, е тиквата. Само като я споменем и веднага правим асоциация с тиквеници и печени тикви с мед и орехи. Това не е единственият десерт, който можем да създадем, за да изкушим семейството. Бързо и лесно можем да спретнем и един вкусен мус, който може да мине и за диетичен, ако заменим захарта с подсладител по избор – мед, сок от агаве, стевия или еритирол.
Освен него ни трябва тиква, маскарпоне, филаделфия и ако преценим нещо за украса – плодове, бисквитки или парчета шоколад.
Ето и как да го направим
- Сваряваме и пасираме тиквата.
- В купа смесваме тиквата, маскарпонето и пудрата захар. Разбъркваме добре.
- В малки купички или чаши, поставяме част от тиквения крем, върху него филаделфия и отгоре пак крем. Това правим докато сместа свърши. Поставяме в халдилник за около час-час и половина.
- По желание, преди сервиране може да поръсим с малко натрошени бисквити.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш