Тази торта е истинско удоволствие за любителите на кокосовите орехи, сочна е, мека и се приготвя бързо.
Необходими съставки за тестото:
-3 яйца
-1 чаша кафява захар
-1 пакетче ванилова захар
-1 чаша масло
-1 чаша мляко
-2 чаши брашно
-1 пакетче бакпулвер
Глазура:
-80 г масло
-200 г бял шоколад
-300 мл мляко
Декорация:
-150 г кокос
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Добавете масло, мляко и брашно, смесени с бакпулвер.
Застелете тавата за печене с хартия за печене, след което излейте тестото. Печете на 200 градуса за около 15 минути.
Когато сладкишът се охлади, нарежете го на кубчета.
За глазурата е необходимо шоколадът, маслото и млякото да се разтопят при умерена температура. Разбъркайте, докато съставките се смесят.
Потопете кубчетата от всички страни в глазурата, след това в кокосовия орех. Можете да добавите и настърган бял шоколад. Сервирайте кубчетата предварително охладени в хладилника.
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар