Тази торта е истинско удоволствие за любителите на кокосовите орехи, сочна е, мека и се приготвя бързо.

Необходими съставки за тестото:

-3 яйца

-1 чаша кафява захар

-1 пакетче ванилова захар

-1 чаша масло

-1 чаша мляко

-2 чаши брашно

-1 пакетче бакпулвер

Глазура:

-80 г масло

-200 г бял шоколад

-300 мл мляко

Декорация:

-150 г кокос

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Добавете масло, мляко и брашно, смесени с бакпулвер.

Застелете тавата за печене с хартия за печене, след което излейте тестото. Печете на 200 градуса за около 15 минути.

Когато сладкишът се охлади, нарежете го на кубчета.

За глазурата е необходимо шоколадът, маслото и млякото да се разтопят при умерена температура. Разбъркайте, докато съставките се смесят.

Потопете кубчетата от всички страни в глазурата, след това в кокосовия орех. Можете да добавите и настърган бял шоколад. Сервирайте кубчетата предварително охладени в хладилника.