Жриците на любовта, които се подвизавали в хотел "Мерита", намирали клиенти на паркинг за тирове. Повечето от тях били турски шофьори, които отсядали във Войводиново. Това стана ясно по време на днешния брифинг на прокуратурата. Припомняме, че хотелът е собственост на  арестувания лихвар – Мендуто и е бил ударен от полиция вчера сутринта. Униформени и спецполицаи са влезли в обекта, където е имало сигнал, че се предлагат плътски удоволствия. 

По данни на прокуратурата в момента на акцията са били заварени 7 проститутки с клиенти. Преди това били разпитани още 3. Пред униформените момичетата заявили, че се били влюбили "по естествен път" в своите клиенти. Химията ги била завладяла след случайна среща на паркинга. След това решили да се отдадат на страстта си, като наемат стая срещу 15 евро. По данни на разследването, самата услуга струвала 5 евро. 

Предполага се, че в бизнеса е замесен братът на Мендуто. Засега обаче срещу двамата няма повдигнати обвинения за склоняване към проституция. Двамата са обвинени единствено в това, че са предоставяли помещения за платена любов. 

Припомняме, че в рамките на вчерашната акция бяха претърсени 7 помещения и обекта, собственост на ромския барон и фамилията му. Срещу 49-годишния Стефан Асенов се води разследване за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция. Арестувани са също така брат му и жената, с която живеел на семейни начала. Тя е обвинена в пране на пари. 

Окръжният прокурор Румен Попов оповести, че към момента са разпитани 60 свидетели по делото. Повечето от тях обаче се притесняват да говорят. Причината - от край време било известно, че "банка Менду" се радва на закрила от страна на различни институции. Самият Асенов парадирал с познанствата си с униформени и магистрати.

"Това, че е пил, ял и седял с тях, не означава, че му е разпънат чадър. Това, което ме притеснява обаче, е че през всичките тези години никой не го е закачал", коментира Попов. Той допълни, че са установени много от контактите му, с помощта на секретни разузнавателни средства. Тепърва ще се изяснява дали въпросните лица действително са го покровителствали. 

Банка Минду работела от 10 години, полицаи, магистрати и данъчни я пазелиЛихварят Стефан Асенов и фамилията притежават имоти и коли за милиони, без никой от тях да работи