Издирваният за изнасилване и убийство на 7-годишното дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е задържан, потвърдиха за TrafficNews от МВР. 

При залавянето му полицаите са стреляли и са го ранили в краката, защото се е опитал да избяга, съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред Би Ти Ви. 

"В момента е на преглед в сливенската болница. Оказал е съпротива. Доста време го преследваха колегите", допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Потвърждаваме, че мъжът е извършител на тежкото престъпление. Предстои да го докажем и с експертизи", заяви още Иванов.

21-годишният Мартин се е укривал в покрайнините на селото. От четвъртък следобед, когато се е случило бруталното престъпление, полиция, жандармерия, военни, горски служители и хеликоптер го търсеха в целия район.

Мъжът е задържан от полицаи с помощта на местни момчета от селото. Припомняме, че момиченцето бе намерено в края на селото, на метри от дома си, в изключително тежко състояние около 15:00 ч. в четвъртък. Детето е било изнасилено и пребито. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му заради тежките черепно-мозъчни травми.

 Издирваният Трифонов и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове. Той е лежал в затвора за блудство. От МВР го описаха като необразован, безработен и асоциален тип, който няма приятели.

Вижте интервю с убиеца от Сотиря, когато оцеля срещу осем питбулаТина Ивайлова разпитва Мартин Стоянов за премеждието през миналото лято

Бивш затворник изнасилил и пребил до смърт 7-годишното момиче от СотиряИздирват с хеликоптер и кучета 21-годишния Мартин Трифонов