Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на 660 хиляди лева, отново чу "виновна". Тя бе призната за виновна и получи ефективно наказание, научи TrafficNews.

Казусът премина през доста различни етапи през годините. Мирчева бе оправдана от пловдивския Районен съд, но осъдена от Окръжен съд. Жената обжалваше наказанието си и пред ВКС. Висшите магистрати обаче върнаха казуса на Окръжен съд.

Делото продължи близо една година. Наново бяха разпитвани свидетели и вещи лица. Бяха назначени и нови експертизи. За жалост в следствие на напрежението и всичкото ходене по мъките, измамената Нели Бозова не дочака решението на съда. Преди точно 40 дни тя почина. Въпреки това тя получи възмездие.

Днес Окръжен съд-Пловдив отново призна за виновна Соня Мирчева. Тя получи 5 години затвор при първоначален общ режим, както и бе уважен частния иск от 660 хиляди лева. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховният касационен съд.

Най-вероятно "бизнес дамата" ще подаде жалба до ВКС, смятат близките на Нели Бозова. Медията ни ще продължи да следи казуса.

Всичко започна през 2011 година, когато Бозова е имала строителна фирма. Офисът на дружеството се намирал на последния етаж на жилищна сграда в квартал "Мараша". Един ден в едностайния апартамент под офиса й се нанесла Соня Мирчева със семейството си. Бозова и Мирчева станали приятелки. С течение на времето Соня молела за заеми Нели. Един ден Мирчева й разказала, че има бутик за дрехи в София. Дрехите обаче били на митницата и нямала пари да ги освободи. Така се завъртяла въртележката и Бозова потъвала все повече и повече със заеми. От 2011 година до преди 5 години Соня Мирчева е прибрала 660 бона от Нели.

Нели не е единствената измамена от Соня Мирчева, течение на времето излязоха и други хора, станали жертва на „бизнес дамата” и италианския ѝ бизнес. Две жени от Куклен изгоряха с няколко хиляди лева, „помагайки” на тяхната приятелка, а мъж от Войводиново беше завлечен с общо 125 000 лева.

Повече за схемите през годините може да четете ТУК:

Пловдивчанка тегли кредит заради колега в нужда, ЧСИ и банка я погват по време на ражданетоИлия Мирчев бил в тежко финансово затруднение след инвестиция в бутик за италиански дрехи

Мъж от Пловдивско изгоря със 125 хиляди лева, мислел че помага на бизнес дама в бедаЖената търгувала с дрехи от Италия и имала бутик в София

Бизнес дамата, измамила пловдивчанка със 700 бона, врътнала и други "приятелки"Още 12 човека твърдят, че са били измамени със същата схема „бизнес в Италия”