Пловдивчанка получи незабравим „подарък” по време на раждането на второто си дете. Часове след най-красивия момент в живота си, Стела Ангелова получава обаждане не от роднини, а от банката. Младата жена чува най-плашещите думи – запор и ЧСИ. Причината са невнесени вноски по кредит, изтеглен за приятел в нужда. Приятел, чиято жена е в тежко финансово положение заради инвестиции в бутик за дрехи.

Отново звучи познато и да, отново името на Соня Мирчева изплува наяве. Само преди по-малко от месец жената получи присъда. Мирчева бе подсъдима за измама в размер на 660 хиляди лева.

Припомняме, че по същата схема друга жертва - Нели Бозова, изгаря с близо 700 хиляди лева.  Парите поетапно са„изсмуквани” от Бозова, която смята, че върши услуга и добро. И както казват старите хора, „няма ненаказано добро”, така и Нели е наказана, и то как. Нейна „приятелка” с години е смуче парите ѝ или за нова стока, или за важни документи, или просто защото няма. Всичко започва през 2011 година, когато Бозова  има строителна фирма. Офисът на дружеството се намира на последния етаж на жилищна сграда в квартал "Мараша".  Един ден в едностайния апартамент под офиса й се нанася Соня Мирчева със семейството си. Бозова и Мирчева стават приятелки. С течение на времето Соня започва да моли Нели за заеми.

Един ден Мирчева й разказва, че има бутик за дрехи в София. Дрехите обаче съ на митницата и няма пари да ги освободи. Така се завърта въртележката и Бозова потъва все повече и повече със заеми.

От  2011 година допреди 2 години Соня Мирчева е прибира  660 бона от Нели. 

Виновна! Осъдиха „бизнес дамата”, ужилила пловдивчанка с близо 700 хилядиЖената търгувала с дрехи от Италия и имала бутик в София

Дни след присъдата с медията ни се свърза пловдивчанка, която се оказа поредната „преметната” от схемите на Соня и мъжа й.

Всичко започва през 2009 г. Стела Ангелова (в онзи момент жената е с фамилия Бързакова) работи в цех за осветителни тела на Асеновградско шосе. Неин колега е Илия Мирчев, а заедно с тях работи и бившият мъж на Стела. Тримата поддържат добри взаимоотношения.

„Беше 2009 година, пролетта. Един ден Илия ми каза, че има проблеми. Дадох му 500 лева, за да си стъпи на краката. Още на следваща заплата ми ги върна. В началото на лятото ме помоли за нов заем. Поиска 1000 лева, за сватбата на дъщеря му. Нямах толкова пари свободни, все пак имах дете, бях и бременна. В крайна сметка с бившия ми мъж го обсъдихме и решихме да помогнем. Пак му услужих и пак след месец–два ми ги върна. Един ден Илия беше много замислен. Каза ми, че жена му иска да говори с мен. Обади се и се представи – Соня Мирчева. Поиска среща, за да ми разкаже нещо. Така и стана – видяхме се. Тогава ми разказа, че са закъсали финансово, а причината е сериозна инвестиция в самостоятелен бизнес – магазин в София за маркови дрехи. Искаха 5 хиляди лева. Беше невъзможно за нас и отказах – двамата с бившия ми бяхме с 600 лева заплата, на квартира. След време Соня пак се обади. Предложи ми да изтегля кредит, който тя и Илия ще погасяват. Замислих се, но пак отказах. Така ме преследваха с дни, докато най-накрая не склоних. Проучих нещата, но ми трябваше време за документите. Соня и Илия нямаха време и ме принудиха да изтегля заем от фирма за бързи кредити”, започва разказа си Стела.

В онзи момент жената е в напреднала бременност. Дори спира да ходи на работа, но все пак се чува и вижда с Илия. Стела не се доверява на 100% на Мирчеви. Веднага след като изтегля кредита, Ангелова, Соня и Илия посещават нотариус. Пред него е сключен договор, че Мирчеви ще погасяват всеки месец заема.

Така и става, но само за няколко месеца.

„Илия ми носеше разписки и вносни бележки. Месец, два, три...На 8 декември постъпих в болница с контракции. След няколко часа родих. Още не се бях отърсила от емоцията и телефона ми започна да звъни. Мислих, че са близки, но уви. Търсеха ме от фирмата за кредити. Обясниха ми, че три месеца не са постъпвали вноски и всичките ми сметки ще бъдат запорирани. Това обаче не бе всичко – казаха, че имам един месец да внеса пълната сума от 5 хиляди лева, както и лихвата от 3 хиляди лева, иначе ще ме дадат на ЧСИ”, разказва Стела. Жената изпада в шок. Тя и бившият й не са подготвени за бебето, което се ражда 20 дни по-рано. Междувременно живеят на квартира и имат по-голямо дете -  ученик. 

 "Започна и моят кошмар. Всеки ден се обаждах на Илия, на Соня и на дъщеря им. Бившият ми съпруг междувременно напусна фабриката за осветление. Той ходи и до фирмата, но ни следа от Илия. В един момент се свързах с тях. Казаха, че всичко е наред и ще почнат да плащат. „Ние не сме такива хора, Стела. Всичко сме си изплатили. Ти не се притеснявай”, ми каза в един от последните ни разговори през 2009 г. Не се случи това – ни пари , нито нищо. Блокираха ми телефона и им изгубих следите”, разказва Стела.

Жената се е принудждава да се справя сама. Тя пише жалба и обяснения до дружеството за бързи кредити, прилага и договора между нея и Мирчева.

„Попаднах на много разбрани хора. Влязоха ми в положение и успях поне да се отърва от лихвата. Изтеглих заем от банка и погазих заема от 5 хиляди лева. Не се отказах, наех адвокат и заведох иск срещу Соня и Илия.  Стигна се до съд и делото бе спечелено от мен. Не исках нищо, освен дължимото ми – 5 хиляди лева и лихвата по заема от 1000 лева”, разказва още Бързакова.

Процесът в нейна полза  приключва през 2010 г. Парите и до този момент не са получени. Каква е причината? Оказва се, че Стела е една от многото с изпълнителен лист срещу Мирчеви.

„Изминаха почти 10 години и аз все още не съм си получила парите. До момента с лихвите Мирчеви ми дължат близо 15 хиляди лева. Аз парите ги прежалих, но не и шока, който преживях. Вместо да купя нещо на децата си, аз връщах чужд заем. В последствие се разведох с бившия ми мъж и сега съм щастливо женена. Оставих нещата зад гърба си”, разказва Ангелова.

Тя получава дежавю преди по-малко от месец, когато прочита историите на Нели Бозова и Дилян Дърваров.

„Не вярвах, че има и други, попаднали в клопката на Соня и Илия. Свързах се с Дърваров, но след срещата ми с него получих след 10 години обаждане от Илия. Беше една събота, само три дни преди делото срещу Соня в съда. Обади се от скрит номер и поиска да не взимам участие в казуса „Бозова”, да не завеждам нов иска срещу тях и да не се занимавам повече със семейството му. Каза, че иска да сключим нов договор и да започне да ми връща поетапно парите. Аз не се съгласих. Заявих му, че си искам цялата сума и това да стане официално пред моите адвокати. Да подпише документите, да си стиснем ръцете и всеки да поеме по своя път”, разказва още Стела.

Илия и Стела си уговарят час за среща при адвоката на Ангелова. Разбират се Мирчеви да ѝ платят цялата сума от 15 хиляди лева.

„На 8 декември, в 8 часа трябваше да се чуем за адреса. Илия се обади, разбрахме се за часа и мястото, обещахме си, че ще се видим. Само час по-късно, от непознат телефон, с мен се свърза дъщерята на Соня и Илия. „Не изнудвайте и не притеснявайте майка ми и баща ми”, ми заяви, след което затвори. При адвокатката ми никой не дойде. В предишните ни разговори с Илия и Соня, последната ме заплаши, че ще подаде жалба срещу мен. Ще ме обвини в лихварство, изнудване и заплахи. Каза, че ще издейства да ме разследват”, казва  Стела.

Така и до ден-днешен жената очаква своите пари.

В същото време медията ни научи, че част от потърпевшите от схемите на Мирчеви подготвят колективна жалба срещу Соня, Илия и сочения за съучастник – таксджията Николай Колев.

 TrafficNews все още очаква становището на Соня Мирчева, която бе категорична, че върху нея се сипят лъжи и клевети. Преди месец пред наш репортер пловдивчанката съобщи, че ще даде интервю и ще представи цялата исктина. TrafficNews е медия, която не цели да клевети, както и не е съдник. Ние представяме две гледни точки на хора, замесени в казус. TrafficNews подчертава, че гореописаните факти и разкази, не са твърдени от медията ни, а от конкретни лица, застанали с имената си.

Мъж от Пловдивско изгоря със 125 хиляди лева, мислел че помага на бизнес дама в бедаЖената търгувала с дрехи от Италия и имала бутик в София