42-годишният Валентин Петров, който бе открит застрелян в дома си в Костенец вчера, не е допуснал полицаи в къщата, когато са поискали да я проверят. Той е казал, че сам ще провери дома си. Държал се е спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения.

Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов. Убитият мъж е трети братовчед и съсед на Стоян Зайков, издирван вече седми ден за смъртта на бившата му жена Милева, намерена застреляна пред дома й.

Часове преди да бъде открит трупът му,  Валентин разговаря с екип на TrafficNews и сподели, че братовчед му е опасен и ще стреля на месо. Мъжът каза, че се притеснява дали Чане не е в неговата къща и няма на посегне и на него.

Полицията работи по версия, че Валентин също е убит от Зайков, въпреки че оръжията са различни. Милена е застреляна с малокалибрено оръжие, 22-ри калибър, докато Валентин със сачми от ловна пушка, но преправена.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че все още няма категорични данни, че Зайков е извършител на убийството на Валентин. "Те са били съседи. Имали са роднинска връзка. Имали са и дразги назад във времето. От данните, които имаме от беседите, те не са имали пряк конфликт. Били са в чисто човешки отношения. Досега нямаме сигнал някой да е чул нещо, да е свидетел", обясни Иванов.

Той допълни, че вероятността Стоян Зайков да е посегнал на живота на съседа му е реална. "Вероятност има. И докато не отхвърлим тази версия, тя си остава. Има и вероятност Стоян Зайков да се укривал в къщата на убития без негово знание. Колегите са извършили оглед в прилежащия периметър", заяви още Ивайло Иванов. Мъжът и пред полицията, а и пред TrafficNews каза приживе, че сам е проверил къщата си.

"Няма категорични доказателства, че двете убийства са извършени от Чане. Все още продължава издирването, цяла нощ не сме спрели да работим", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов и посочи, че Зайков няма законно оръжие в себе си.

Хората в Костенец обаче се страхуват след второто убийство.

"Той е някъде тук, в махалата, сигурно сменя скривалищата постоянно. Изобщо не е ходил да бяга в Пернишко или Пазарджишко. Явно хич не му пука, че Костенец гъмжи от полиция. Като нищо ще пречука още някой, докато го намерят", коментираха пред наш екип притеснени жители на квартал "Полето".

През отминалата нощ полицаи и барети тарашиха всички възможни места, където евентуално може да се крие Стоян.

Паника в Костенец: Коя е следващата мишена на убиеца Стоян?Цяла нощ полицаи и барети тарашат квартала, където живее Зайков

Подозират убиеца Стоян за новата жертва в КостенецНеговият братовчед Валентин застрелян, но с различно оръжие от убийството на Милена

Часове преди смъртта си Вальо от Костенец пред TrafficNews: Чане ще стреля на месо!Властите твърдят, че е починал от високо кръвно, наш екип научи, че е застрелян

Зловеща находка! Мъртъв мъж открит в квартала на килъра от КостенецКъм момента няма ясното за причините за смъртта му. Екип на TrafficNews пътува към мястото

Сиво яке, черен панталон. Може да е издирваният Стоян от Костенец!Шести ден няма никакви следи от заподозрения за убийството на Милена бивш затворник