42-годишен братовчед на издирвания Стоян Зайков – Чане, е откритият мъртъв мъж по обед в Костенец.

Към момента официалната версия е, че Валентин - Вальо е починал от високо кръвно и сърцебиене.

По информация на TrafficNews. Bg, но непотвърдена от полицията, той е застрелян с ловна пушка в шията, макар МВР шефът Младен Маринов да обяви, че все още няма данни за насилствена смърт на мъжа.

Пред TrafficNews хората в квартала коментираха, че Чане се е крил именно на неговия таван и вероятно Вальо се качил горе, за да провери какво се случва, тогава и е застрелян.

Една ограда дели домовете на братовчедите в малкото градче, а само часове преди да бъде открит мъртъв, Вальо говори пред TrafficNews. Пред камерата ни той предупреди, че Чене няма да се предаде, а ако бъде открит - ще стреля на месо.

"Да ти кажа, ако е в ъгъла, няма да се даде. Ще стреля на месо".

Зловеща находка! Мъртъв мъж открит в квартала на килъра от КостенецКъм момента няма ясното за причините за смъртта му. Екип на TrafficNews пътува към мястото

Вальо призна, че се притеснява, защото къщите има са долепени една до друга в Костенец.

"И може да е дори на тавана ми", каза тогава той.

От години двамата били в лоши отношения, защото няколко пъти Чане ги е обирал.

"Значи аз бях 6 клас, когато ни обра и тогава пак така - цялата полиция, с месеци не го намериха. 6-ти клас, каква психика трябва да имаш, че да можеш да се криеш? Нали трябва да ядеш. Какво ще ядеш, като се криеш. Дано не е това, сега. Дано го намерят", каза Валентин пред нас.

Още първия ден след кървавото убийство той бил отведен на разпит в полицията. Още тогава се сетил че "става нещо страшно".

Валентин разказа пред екипа ни, че се страхува да не му се случи нещо.

Преди да се разделим той сподели, че Чане изобщо не се разбирал с жена си, но много добре се грижил за сина си.

Припомняме ви, че Стоян Зайков – Чане изчезна безследно след като преби и застреля бившата си приятелка и майка на сина му Милена Шишкова.

Вече шести ден няма следа от бившия затворник, въпреки усиленото издирване, в което участват полицаи и барети.

Ако видите мъж със сиво яке и черен спортен панталон, който се държи съмнително, внимавайте! Това може да е издирваният, съобщиха от МВР, които разпространиха и портрет на Зайков.

42-годишният мъж e с платнено тъмно сиво яке с ленти на ръкавите, черен анцуг от лъскав текстил и черни маратонки.