Ако видите мъж със сиво яке и черен спортен панталон, който се държи съмнително, внимавайте! Това може да е  издирваният за убийството в Костенец Стоян Зайков-Чане. Бившият затворник изчезна безследно след като преби и застреля бившата му приятелка и майка на сина му Милена Шишкова. Вече шести ден няма следа от него, въпреки усиленото издирване, в което участват полицаи и барети.

Веднага след убийството МВР разпространи портрет на Зайков. Сега от ведомството имат описание и как е облечен Чане, който за последно е видян от своя син Стивън, малко преди да извърши престъплението. 42-годишният мъж  e с платнено тъмно сиво яке с  ленти на ръкавите, черен анцуг от лъскав текстил и черни маратонки.

Вече е изграден психологически профил на Зайков, според събраните показания за него от близки и съселяни, както и криминалното му досие. Продължавата да постъпват и сигнали, че Стоян е забелязан, но засега всички те се оказват без резултат.

Вече е претърсен целият Костенец, периметърът на издирването обхвана и съседните райони, но Чане остава неоткриваем.

 

Убиецът от Костенец краде от 6 клас. Не понася телефоните, луд е по моторитеГотвят психопортрет на неуловимия Стоян Зайков: саможив, педантичен, избухва само за жени