Паника пълзи в Костенец след като в сряда беше извършено ново убийство. Застрелян беше намерен 42-годишният Валентин, братовчед и съсед на издирвания бивш затворник Стоян Зайков-Чане, който пък е заподозрян за смъртта на бившата му жена Милена Шишкова.
 
Въпреки че двете убийства са извършени с различни оръжия, местните са убедени, че Чане е теглил куршума на своя роднина. Съмненията са, че Зайков се е криел на тавана в къщата на Валентин, който обаче го е открил и тогава се е стигнало до фаталната развръзка.
 
В града върви слух, че Стоян е решил да разчисти сметките си с всички, на които е имал зъб или е подозирал, че може да са имали връзка с Милена.  Ден преди да бъде убит Валентин разказа пред TrafficNews ,че е скаран със Зайков, защото няколко пъти му е обирал къщата. Той съща така заяви, че Чане няма да се предаде, а ще стреля на месо, ако бъде намерен от полицаите.
 
"Той е някъде тук, в махалата, сигурно сменя скривалищата постоянно. Изобщо не е ходил да бяга в Пернишко или Пазарджишко. Явно хич не му пука, че Костенец гъмжи от полиция. Като нищо ще пречука още някой, докато го намерят", коментираха пред TrafficNews  притеснени жители на квартал "Полето". През отминалата нощ полицаи и барети тарашиха всички възможни места, където евентуално може да се крие Стоян.