Управителят на фабриката за криптовалута, превърната в скривалище за дрога край Пазарджик остава за постоянно в ареста. Срещу мъжа са повдигнати три обвинения за държане на наркотици с цел разпространение. Днес той е обжалвал отново мярката си неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че акцията на полицията и прокуратурата се проведе на 19 февруари.

В стопанско помещение на бившето ТКЗС е избухнал пожар. Халето било предназначено за легален добив на криптовалута.При гасенето на огъня служители на МВР случайно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана.

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление огромното количество чували с компост в близост до копачките за биткойни. При последвало претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Д.К. , срещу когото бяха повдигнати три обвинения за престъпления по чл. 354а и чл. 354в НК, след като на  19 февруари тази година в село Калугерово, Пазарджишко е била разкрита нарколаборатория за отглеждане, съхраняване и пакетиране на марихуана. Там бяха намерени 32 килограма изсушена марихуана и над 1380 засадени растения от рода на конопа.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства и експертизите продължават да обосновават предположение за съпричастност към твърдените от прокуратурата престъпления.

Прие, че жалбоподателят притежава необходимите качества и кураж да продължи престъпната дейност, още повече че съучастникът му е на свобода. Заедно с това обърна внимание на липсата на социална и териториална обвързаност с определено населено място и прецени, че създава отчетлива опасност от укриване.

Според съда чистото съдебно минало, семейното положение и младата възраст на обвиняемия не могат да неутрализират тези две опасности.

Определението на Апелативния съд е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, които се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът. 

Марихуана за над половин милион лева е открита в тайник на фабрика за биткойни край ПазарджикСлужители на МВР и пожарната се натъкнали на оранжерията след пожар