Тодор Чалъков, по-известен като Тошо Куката, ще направи нов опит да обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража” с надеждата да бъде пуснат на свобода. Подобно на „колегите” си Емили Тротинетката и Чечена, които вече са на свобода, инфлуенсърът е внесъл, чрез адвоката си, искане в Районен съд за изменение на действащата към момента мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава.

Заседанието е насрочено за петък 2 юни в Пловдивския районен съд.

Припомняме, че трите Tik Tok звезди Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвиняеми за това, че на 03 април 2023 г. в гр.Пловдив, като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили момче със специфични потребности да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Месец след ареста на Куката, Чеченеца и Емили: Обвинения още няма, тримата чакат в арестаСрокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен

Тримата го развеждали на повод на последния етаж в мол "Пловдив". Давали му команди "лай", "донеси" и очаквали от него релевантно поведение. Случката, която е заснета на видео, предизвика бурна реакция в обществото и последваха мерки от страна на властите. 

На 18 май Емили Тротинетката беше освободена окончателно от ареста с мярка за неотклонение „гаранция” от 1500 лева. На 25 май и другият участник в скандалното видео - Чеченеца, също беше пуснат под гаранция от 1500 лева. Дали магистратите ще освободят и Тошо Куката, няколко дни преди края на законовия срок за внасяне в съда на обвинителен акт – ще разберем в петък.

Дори и да не бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонеие, ако до 5 юни от прокуратурата не внесат обвинителен акт срещу тримата инфлуенсъри, то Тошо Куката трябва да бъде освободен, защото тогава изтича двумесечният срок за приключване на досъдебното производство.

Емили Тротинетката: Няма да се събирам със странни хора, ще учаТя излиза на свобода срещу 1 500 лева гаранция

Чеченеца излиза на свобода! Магистратите го пуснаха срещу 1500 лева гаранцияНе е ясно дали прокурорът ще протестира срещу решението