Окръжен съд потвърди решението на Районен съд и пусна срещу гаранция от 1500 лева Емили Тротинетката. Прокурорът поддържаше протеста на обвинението и настоя Емили да остане под стража. Според държавното обвинение, ако Емили бъде пусната под гаранция, може да извърши друго престъпление или да се укрие. Според него това, което са извършили с другите обвиняеми е скандално. Емили,  Тошо Куката и Чеченеца бяха арестувани, след като в социалните мрежи се появи скандален клип, на който те водят на каишка психично болно молче в пловдивски мол. 

Служебният ѝ защитник адвокат Анелия Райчева поиска от съда решението от първоинстанционния съд да бъде потвърдено и Емили да бъде пусната от ареста. По думите ѝ Тротинетката не се чувства добре в следствения арест. Според нея, тя не може да се укрие или да извърши друго престъпление. Тя отново изтъкна, че здравословното и психичното състояние на Даниел Йорданов- Емили не е добро и оказва влияние върху емоциите му и го кара да изпада в мисли за самоубийство.

Припомняме, че преди дни, на 11 май, Районният съд в Пловдив освободи Емили под гаранция от 1500 лв., като мотивът на магистратите бе, че няма реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. От държавното обвинение обаче смятат, че Емили трябва да остане още в ареста. Според прокурорът по делото, това е единственото лице от тримата обвиняеми, за което има предпоставки, че може да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като няма постоянен адрес в Пловдив. Има още едно лице привлечено като обвиняем по делото. Мярката на Стоян Карапалов е “подписка” , като според служебния защитник той е бил организатор на клиповете, а е на свобода и с най-лека мярка за неотклонение.

Защитата заяви, че когато във вторник е била на свиждане, Емили е имала рани по ръцете защото пак се е пробвала да се нарани.

"Искам да обещая пред всички вас, че съм решила да не припарвам до такива неща, няма да се снимам вече в клипове и няма да се събирам с хора, които са странни. Гадно е, не трябваше да го правя, решила съм да уча дори", заяви Емили пред съда. Тя държеше в ръцете си обща снимка с Тихомир и Елизабет. 

Решението на съда е окончателно и следва тя да бъде освободена по-късно, защото гаранцията ѝ вече е внесена. 

Емили Тротинетката: Tошо Куката ме накара насила да водя момчето на каишкаАз не исках, но ме заплашиха, коментира транслесбийката