Петко Караилиев – Чеченеца също излиза на свобода под 1500 лева гаранция. Това реши днес Районен съд-Пловдив, след като извесният в Тik-Tok обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”.

Обвиняемият бе доведен в съдебната зала под стража и с друга защитата адвокат- Марияна Чечкова.  Тя поиска по-лека мярка за своя подзащитен, като се позова на това, че обвинението не е тежко и нито едно от доказателствата не конкретизират, че той е склонил пострадалия в това да се снима във въпросния клип.

Държавното обвинение обаче бе категорично, че Чеченеца трябва да остане зад решетките. След внимателно изслушване на страните по делото, съдът сметна за правилно, че обвиняемият трябва да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение.

Към момента не е ясно дали прокурорът ще протестира срещу решението на магистратите.

Преди по-малко от седмица Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция от 1500 лева Емили Тротинетката, а към момента няма информация дали и Тошо Куката ще обжалва мярката си за неотклонение. Срокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен и ако до 5 юни от прокуратурата не внесам обвинителен акт срещу тримата инфлуенсъри, то те трябва да бъдат пуснати на свобода.

Чеченеца по примера на Емили - иска на свобода и обжалва ареста сиЗаседанието е насрочено за четвъртък – 25 май

Припомняме, че трите Tik Tok звезди Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвиняеми за това, че на 03 април 2023 г. в Пловдив, като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили момче със специфични потребности да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Тримата го развеждали на повод на последния етаж в мол "Пловдив". Давали му команди "лай", "донеси" и очаквали от него релевантно поведение. Случката, която е заснета на видео, предизвика бурна реакция в обществото и последваха мерки от страна на властите.

Месец след ареста на Куката, Чеченеца и Емили: Обвинения още няма, тримата чакат в арестаСрокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен