Строг затвор за композитора, убил мъжа си в Стамболийски

Александър Радев ще лежи 15 години зад решетките, плаща и 200 000 лв. кръвнина

07.12.2023 15:00 10039 0
Строг затвор за композитора, убил мъжа си в Стамболийски

15 години затвор при първоначален строг режим. Това наказание определи Пловдивският окръжен съд признавайки за виновен композитора Александър Радев, за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. Престъплението е от 4 май миналата година като според обвинението е извършено умишлено.

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд осъди Александър да заплати на родителите на убития, сумата от по 100 000 лева на всеки, представляваща обезщетение за причинени им от престъплението неимуществени вреди.

По-голямата част от делото се разгледа при "закрити врата" заради изнасяне на подробности от интимния живот на подсъдимия. Още от началото на процеса, самият Александър отказа да се признае за виновен като определи жертвата си за "домашен насилник". Радев на няколко пъти се опита да шиканира процеса, като се опита да изгони прокурора, в последствие уволни адвокатите си, а за капак се опита и да влезе в ролята на съдия, искайки да вземе решения вместо магистратите.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подсъдим за убийство се помисли за магистрат: Уволнява и назначава адвокати, кара се на съдаСтраните по делото се обединиха, че Александър Радев се опитва да шиканира процеса

Хронология на убийството:

Кървавата драма между двамата мъже се разигра на 4 май миналата година в град Стамболийски. След скандал между тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел починал от смъртоносно пробождане.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях често възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.

Цирк в съда: Подсъдим за убийство иска да се защитава сам, гони прокурор и решава вместо съдиятаАлександър Радев направи всичко възможно да провали процеса

Засекретиха делото на мъжа, убил съпруга си в СтамболийскиМъжката любов, завършила с убийство се разигра на 3 май 2022г.

Изненада: Делото срещу Александър, убил съпруга си в Стамболийски, започва отначало

Мъжката любов, завършила с убийство в Стамболийски, влиза в съда

 
Изпрати новина