Истински цирк сътвори в съдебната зала Александър Радев, подсъдим за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. Мъжът се опита да влезе в ролята на съдия по делото, заявявайки че не дава ход на разпоредителното заседание, след което се опита да изгони прокурора, а накрая принуди и адвоката си да се оттегли като негов защитник. За капак на всичко каза пред магистратите, че е „главно действащо лице във филма” и иска да се защитава сам, въпреки тежкото умишлено престъпление в което е обвинен.

Днес делото започна отначало от фазата на разпоредително заседание, заради отстраняване на фактически грешки в обвинителния акт.

Самият инцидент стана на 4 май 2022 г. след семеен скандал, придружен с обилно количество алкохол. След възникване на спора между двамата мъже, последвали взаимни удари с нож и 41-годишния Андреас Ропел починал от смъртоносно пробождане. Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак.

Изненада: Делото срещу Александър, убил съпруга си в Стамболийски, започва отначалоМъжката любов завърши с убийство на 4 май 2022г.

Днес, още със стъпването си в съдебната зала, Александър беше твърдо решен да провали процеса и от части постигна целите си. Още с взимането на становище на страните за даване на ход на разпоредителното заседание, той се опита да контрира прокурора Данаила Станкова, заявявайки че има пречка да стартира делото, защото обвинителният акт бил „прекрасен копи-пейст” на стария. Съдия Нина Кузманова обаче му обясни, че възражение по хода на делото и възражение по делото са две съвсем различни неща.

Тогава Александър отговори "Не давам ход на делото! Аз съм главното действащо лице във филма и не искам да се дава ход." Съдия Кузманова от своя страна му направи забележка, заявявайки, че той може само да даде становище, а съдът взима решения, след което допълни, че няма процесуални пречки за даване ход на разпоредителното заседание.

Цирковите изпълнения на Александър не свършиха дотук. На въпрос дали е българин или български гражданин, той отговори, че е българин, но не е български гражданин защото е осиновен. Попитан „А какъв сте тогава?”, мъжът отвърна „нямам идея”. Последва въпрос от съдията какво работи, а Александър отговори "композитор", след което допълни, че това не е работа.

Последва искане за отвод на прокурора.Искам прокурорът да изчезне. Той е некомпетентен и има предубеденост от негова страна. Не е спазил препоръките на следователя и моите наранявания са написани доста сбито в обвинителния акт”, каза композиторът.

В този момент адвокат Димитър Будаков поиска 10-15 минути почивка, за да говори насаме с клиента си, след което си направи отвод.

Имаме различия и мисля, че е по-добре аз да се оттегля от тази защита. Поведението му става непочтително. Неговото виждане е различно от моето и ще ви помоля да не се дава ход на делото, за да му дадем възможност той да си ангажира друг защитник. Имаме противоречия и нямам друг избор”, каза юристът.

След думите на адвокат Будаков Александър заяви, че иска да се защитава сам, но му беше обяснено, че това няма как да стане, защото е обвинен в тежко умишлено престъпление и защитата му е задължителна.

По искане на държавното обвинение и защитниците на пострадалите лица, за да няма шиканиране на процеса за следващото заседание ще бъде назначен и допълнителен служебен защитник в случай, че композиторът не си упълномощи друг адвокат.

Следващото заседание е насрочено за 24 април тази година.

Засекретиха делото на мъжа, убил съпруга си в СтамболийскиМъжката любов, завършила с убийство се разигра на 3 май 2022г.