Делото срещу Александър Радев, обвиняем за убийството на съпруга си Андреас Ропел, ще започне отначало от фазата на разпоредително заседание. Причината – отстраняване на фактически грешки в обвинителния акт. Инцидентът стана на 4 май 2022 г. след семеен скандал, придружен с обилно количество алкохол.

Процесът стартира на 26 януари тази година, но беше засекретен по искане на страните предвид спецификата на производството и вероятността да бъдат огласени интимни подробности от личния живот на двамата мъже.

Тогава адвокат Будаков, защитник на Александър заяви, че  обвинителният акт търпи сериозна критика и грешки, които водят до промяна във фактическата обстановка. Той поиска връщането на делото на прокуратурата, но желанието му не беше уважено в пълна степен от магистратите.

Съдът  прецени, че са налице фактически грешки, но без съществени нарушения, които да попречат на защитата на Александър. Магистратите дадоха една седмица срок на прокуратурата, в който трябваше да бъдат отстранени грешките. Решението е било обжалвано и пред по-горна инстанция, но въззивният съд само го е е потвърдил.

В хода на делото родителите на убития Андреас бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци, като всеки от тях е предявил иск в размер на 150 000 лева.

Към момента Александър Радев е с мярка за неотклонение „задържане под стража” и утре ще бъде доведен в съдебната зала с белезници. 

Срещу 45-годишният мъж е повдигнато обвинение за умишлено убийство. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. Веднага след инцидента, Александър определи Андреас като агресор и насилник, но каза, че въпреки това много го обичал.

Засекретиха делото на мъжа, убил съпруга си в СтамболийскиМъжката любов, завършила с убийство се разигра на 3 май 2022г.

Как се стигна до инцидента:

Кървавата драма между двамата мъже се разигра на 4 май миналата година в град Стамболийски. След скандал между тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел починал от смъртоносно пробождане.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях често възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.

Мъжката любов, завършила с убийство в Стамболийски, влиза в съдаОт 10 до 20 години затвор очакват Александър Радев, убил законния си съпруг