Бойко Богданов , който бе арестуван за лихварство в Пловдив, окончателно излиза от ареста. Преди седмица Окръжен съд му наложи мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 хиляди лева. Оказва се, че прокуратурата не е протестирала определението на съда, както и Богданов не е обжалвал мярката си.

Припомняме, че 37-годишният мъж бе задържан в сряда по време на акция на Икономическа полиция. Той е работил като кредитен инспектор към небанкова институция, но паралелно с това работел и за себе си. Лихвата, на която е работил мъжът, е била 10-15 %  месечно.  

В Прослав мълчат за съседа си лихвар, Богданов – до минути пред съда

 

Пред магистратите от Окръжен съд 37-годишният мъж заяви, че не е давал кредити от свое има на хората, както и че не е виновен.

„Не съм извършил престъплението, за което ме обвиняват. Всички кредити, които съм дал са от името на фирмата, в която работя”, с тези думи Бойко Богданов се  обърна в съда преди седмица.

Пловдивчанинът живеел в "Прослав" , където държал и денонощен магазин. Нонстопът действал и като "изнесен офис" , където клиентите на лихваря, носели месечните си вноски.