Собственикът на "банка" Менду иска на свобода, съдът поряза мераците му

Той и брат му превърнали крайпътния мотел "Мерита" на автомагистрала Тракия в публичен дом

Пловдив
22.10.2020 15:49 12416 2
Собственикът на

Пловдивският апелативен съд остави в ареста пловдивският лихвар Стефан Асенов – Менду. Според магистратите няма нови обстоятелства по делото, които да налагат преразглеждане на взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу Менду са повдигнати четири обвинения, които са за лихварство, пране на пари и данъчни престъпления. Деянията са извършени през периода от май 2010 година до май 2020 година, като става дума за раздаване на заеми срещу лихва в размер на 800 000 лева, както и за избягване установяването на данъчни задължения в размер на 50 000 лева. Апелативният съд прецени, че за петте месеца, които са изтекли от първоначалното „задържане под стража“ на обвиняемия, съобразно  доказателствата по делото, продължава да е налице обосновано подозрение, че  Асенов е съпричастен към повдигнатите му обвинения. В хода на разследването обоснованото предположение е укрепнало и се е надградило. Не е отпаднала и опасността от извършване на престъпления при по-лека мярка за неотклонение, смята съдът.

Припомняме, че по данни на прокуратурата Менду е оглавявал незаконна финансова структура, позната сред ромсаката общност като "Банка Менду" и действаща от 15 години, в която хора получавали кредити, срещу съответно обезщетение и лихва. Освен това той и брат му превърнали крайпътния мотел "Мерита" на автомагистрала Тракия в публичен дом, където няколко проститутки работели за тях на няколко смени. Кайме – съпругата на Менду пък е обвинена за пране на пари, тъй като всички движими и недвижими имоти са били вписвани на нейно име.

Менду - редовен данъкоплатец, жена му - неграмотна домакиня, брат му - хуманист, който дава подслон на проститутки

Кои са покровителите на Банка Менду? С кои магистрати е "ял и пил" прочутия банкер

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

Ало 16:19, 22.10.2020

Ако го пуснете начи нямаме държава нее Само лихварство и дрога продава дейба и мангала най малко 15 години затвор.

Oтговора3
коментар

Адолф

Какъв затвор човек, да го хранят и поят. За такива мангасари извън закона директно на сапун или смилане тор за зелевите полета.

коментар

Ха

Така е прав сте за кво да го хранят дейба ии мангала

коментар

Димитър Пенев

Пуснете човека, изглежда като АйТи специалист!

коментар

Zoro ot acisana 16:53, 22.10.2020

Vzemete mu vaiçko i ot turciya i negov rodnini 'na tahno ime v TR

Oтговора2
коментар

Васко

Щему вземат хуя тоя човек неси знае парите

коментар

Пфф

Пари те всичко е на герб ве циганин той бачкаше за герб циганин

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина