Освободиха от ареста Анка Михайлова, обвинена в убийството на осиновената си дъщеричка. Жената е с изменена мярка за неотклонение „парична гаранция“, научи репортер на TrafficNews.

Припомняме, че 2-годишното момиченце бе жестоко удряно и хапано от жената, която го отглежда като свое. Малката Севда беше приета в края на септември в интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние. Тя беше с черепно-мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първоначалната версия на майката Анка бе, че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Айше е осиновила момиченцето преди 1 година.

Черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната СевдаОкръжна прокуратура поема случая

Айше, както е позната в Столипиново, се е изправила пред Окръжен съд -Пловдив в средата на изминалата седмица. Молбата за по-лека мярка за неотклонение идва от защитниците на жената, а причината са постъпилите нови факти по случая.

След заседанието, магистратите са прицинили, че Анка може да си прибере у дома, като решението им не е окончателно. То може да бъде обжалвано или протестирано, като при този случаи, за съдбата на Михайлова ще отговаря Апелативен съд.

По непотвърдена информация Михайлова вече е освободена. Съседи на жената се свързаха с медията ни в петък и разказаха, че Айше вече е забелязана в махалата. Припомняме, че мнозина осъдиха майката за действията й, като дори се заканиха с изгонване от Столипиново. В квартала се носеше слух за присъда " доживотен затвор". Още тогава от Окръжна прокуратура съобщиха, че все още случаят е на фаза досъдебно производство.

Столипиново изправя пред мешерето Айше, убила осиновената си дъщеря, ако се върне в махалатаЖителите на квартала искат доживотен затвор за жената, ако не - взимат правосъдието в свои ръце