Доживотен затвор искат жителите на Столипиново за Анка Михайлова - Айше, която преби до смърт осиновеното си бебе Севда.

Припомняме, че 2-годишното момиченце бе жестоко удряно и хапано от жената, която го отглежда като свое. Малката Севда беше приета в края на септември в интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние. Тя беше с черепно-мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първоначалната версия на майката Анка бе, че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Айше е осиновила момиченцето преди 1 година. Тя произхожда от заможно семейство. Родителите й имали магазин за дрехи в квартала, но починали, оставяйки й сериозно наследство. Тя самата дълги години работила в чужбина и също спестила пари.

В момента 41-годишната Айше все още е в ареста, след като и на втора инстанция магистратите се съобразиха с доводите на държавното обвинение, а именно, че тя е виновна за състоянието на дето.  

Черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната СевдаОкръжна прокуратура поема случая

Няколко месеца по-късно темата за смъртта на малката Севда отново е на дневен ред, научи медията ти. Жителите на Столипиново остро осъдиха действията на жената, а от дни се носи мълвата, че Айше е вече осъдена. Нещо повече, от уста на уста се предава новината, че майката ще остане до живот зад решетките.

Източници на медията ни разказват още, че хората се заканват на Айше, че няма да допуснат отново да се прибере в махалата и ако това се случи, че бъде наказана от техния съд - мешерето.

Въпреки, че след ареста на жената, всички съседи се кълняха, че е добра и грижовна майка, то днес хората от квартала не искат Анка Михайлова повече в района.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за медията ни, че случаят с убийството на бебето Севда е във фаза на досъдебното производство. 41-годишната жена е в ареста и все още няма внесен обвинителен акт срещу нея.

“Понастоящем делото не е приключило, като разследването е в активна фаза. След приобщаване заключението на назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, със задача да установи причините за смъртта на детето, Окръжна прокуратура - Пловдив е преценила, че са били събрани достатъчно доказателства да е извършено престъпление по чл. 124, ал. 1 от НК – причиняване по непредпазливост на смърт, вследствие на умишлена тежка телесна повреда.

Поради това и прокуратурата е указала да бъде привлечена обвиняемата към наказателна отговорност за престъпление с посочената правна квалификация. След приобщаване заключенията на назначените допълнителни експертизи, ще бъде извършена преценка налага ли се извършването и на други действия по разследването, респективно налице ли са процесуалните основания за приключване на разследването и решаване на делото по същество от наблюдаващия прокурор“, се казва в позицията на Окръжна прокуратура, след запитване от наш репортер.

Окръжна прокуратура поема официално случая със смъртта на 1-годишната Севда в ПловдивПреценяват дали да повдигнат обвинения за убийство на майката осиновителка

Съседи на арестуваната майка: Айше е много добра майка, не вярваме да посегне на дететоЖената живеела сама с детето , близките й са починали