За втори път ще бъде направен опит за стартиране на процеса срещу Здравко Дечкин, който е на подсъдимата скамейка за убийство преди 10 години. Посегателството стана през 2009 година, а Дечкин бе задържан преди близо година.

Младият мъж се изправи за първи път пред Окръжен съд в края на май, където трябваше да се даде старт на процеса. По време на разпоредителното заседание обаче, защитата на Дечкин поиска отлагане на делото. Причината се оказа двумесечната епидемична обстановка в съдебна палата и така адвокатите не са успели да се сдобият с материалите по делото. И макар, че от седмица съда е с облекчен режим на посещение, то времето се оказа недостатъчно за юристите, за да се запознаят с материалите поради големият обем на делото.

Как се стигна до убийството и ареста на Дечкин може да видите ТУК: 

Фалстарт на процеса срещу Здравко Дечкин, подсъдим за убийство преди 10 годиниМладият мъж се изправи за първи път пред Окръжен съд, където трябваше да се даде старт на процеса

Днес пред съда за пореден път ще се изправи и Мариана Пейкова,  обвинена в убийството на приятеля си Йордан Иванов в район „Западен” в Пловдив.

Припомняме, че във фаталната нощ на 24 юни миналата година двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина.

В съдебна зала трябва да бъде представена нова тройна съдебно-медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса за механизма на причиняване на прободната рана. Това постановление на съда дойде след дадените показания на Пейкова, която заяви, че Йордан сам се е наръгал на ножа.

Припомняме, че Марияна даде пълни обяснения за отношенията си с жертвата и фаталната нощ.

Жената, убила любовника си в Пловдив: Залитна и се дупна в ножа, защитавах се

Пред магистратите в Окръжен съд – Пловдив ще се изправи и Бочката, който от ревност наръга свои съседи в пловдивско село. 51-годишния Богоя Богоев от пловдивското село Ръжево се сдоби с обвинения за умишлено убийство на своята съседка 64-годишната Роса и нейният приятел 60-годишния Лазар. 

Кървавата драма се разигра на 15 септември 2019 след редица сцени на ревност от страна на Богоя известен сред местните като Бочката. 51-годишният мъж забелязва, че Роса обръща внимание на Лазар и това го подлудява. Напива се, взима кухненски нож и с него нанася удари на Роса и Лазар. Роса била наръгана в гърдите и се борила за живота си, докато нараняванията на Лазар са по долните крайници. 

Обвиниха Бочката, който от ревност наръга свои съседи в пловдивско село! Грози го доживотен затворТебе те убих, сега ще довърша и тоя, казва минути след зверството Богоев