Лидерът на една от фракциите на Ботев - Centrum crew – Момчил Милев по прякор Манекена, арестуван край Гребната с голямо количество марихуана, ще излезе от ареста срещу 7 хиляди лева гаранция. Преди ден 42-годишният мъж се изправи пред Окръжен съд, който му наложи мярка за неотклонение „парична гаранция”

Припомняме, че Милев бе задържан на 23 април. По данни на прокуратурата пловдивчанинът е спипан с марихуана с общо тегло 200,20 грама. Дрогата е намерена в колата на Милев – БМВ. Той е спрян за проверка до бившето изтрезвително в Пловдив.

Оказало се, че марихуаната е закупена от асеновградски дилър на 26 години – Христо Бушнаков. След ареста на Милев, униформени са задържали и снабдителя. 

Момчил Милев от Centrum crew е арестуваният с много марихуана до ГребнатаПловдивчанинът е спипан с марихуана с общо тегло 200,20 грама

TrafficNews научи, че Бушнаков  с наложена най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

Медията ни се свърза с защитата на Милев, за коментар относно мярката за неотклонение и самият арест.

„Касае се за разработка на отдел Криминална полиция. На този етап няма да коментирам факти и обстоятелства от досъдебното производство. Това което съм имал да кажа, съм го казал в съдебна зала”, заяви адвокат Красимир Елдъров.

Момчил Милев няма право да напусна пределите на страната. 

Решението на Окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд.