Специализираната прокуратура издаде европейска заповед за разследване срещу главния редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов, който живее постоянно в Париж.   

От държавното обвинение искат  той да бъде разпитан по досъдебното производство срещу служители на „ТАД Груп“ за източването на данни от НАП.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на Чобанов.

Вчера от спецпрокуратурата заявиха, че имат доказателства как изтеклите лични данни от сървъра на приходната агенция са били изпратени първо на съсобственика на "Биволъ" Асен Йорданов, при това две седмици преди да гръмне скандалът. 

На свой ред Йорданов отрече да има контакти с някого от разследваната фирма и се закани да си търси правата в съда.

Днес обаче сред  публикуваните от прокуратурата доказателства по делото срещу "ТАД Груп" беше пусната снимка на телефона на служителя на фирмата Кристиян Бойков, на която се вижда обозначен таен чат в приложението Telegram с адресат "Биволъ". 

Чобанов емигрира в Париж още през 1991 г. Той е женен за дъщерята на дългогодишния кореспондент на РИА Новости във Франция Виктор Онучко - Мария.

Прокуратурата: Тодоров е давал източените данни от НАП на "Биволъ"Това ставало по таен чат между него и Асен Йорданов, от "ТАД Груп" хакнали и пръскачките пред парламента