Пациентите на старческия дом в хотел "Дунав", където вчера следобед избухна голям пожар, са прекарали нощта в стаите си, въпреки че в цялата сграда мирише на пушек и изгоряло, научи TrafficNews. 

Вчера следобед, на 7- етаж на сградата, в която се намира старчески дом, избухна пожар, а само бързата намеса на пловдивските пожарникари предотврати трагедията, която преди три седмици се разигра във Варна. 

Старческият дом "Свети Георги" заема 5-я и 6-я етаж на сградата, която от години е в отчайващо състояние. Поради големия интерес , породен вероятно от конкурентната цена на услугата,  собствениците са наели и 7-я етаж, където са направили ремонт на стаите. Всъщност пожарът е тръгнал от една от вече обзаведените стаи. В нея не е имало пациенти, но вътре според източници на Traffic News са живели двама работници, които са правили ремонт на стаите.

Все още не е ясна причината за пожара, но полицията не изключва нито една от версиите. 

Полицията разследва причината за пожара. Проверява се и цялата документация на старческия дом. По информация на TrafficNews работниците, които са живели в стаята , от която е тръгнал пожара, не са имали трудови договори. 

Резонен е въпросът и при какви условия е отворен дома, тъй като в сградата се помещават общински служби и сградата няма необходимия статут. 

Пожарът в хосписа в хотел "Дунав" едва не повтори трагедията във ВарнаОт персонала отказват коментар, пациентите - дезориентирани и изплашени