Пожарникари от Пловдив моментално са реагирали на сигналите за пожара в район „Източен”. Става дума за първоизточника на черния дим, който се извиси в района край река Марица. Огнеборците бързо са стигнали на място, след което са загасили пламъците. Това съобщи за читателите на TrafficNews.bg районният кмет Николай Чунчуков.

Полицаи също са се озовали на мястото в квартал „Столипиново”. Те издирват виновните за запалването, при което най-вероятно отново са горели гуми. При появата на униформените на мястото не е имало хора. Издирването на подпалвачите продължава.

Горенето на гуми е обичайно явление в някои от кварталите на Пловдив. През миналата седмица не е имало сигнали за такива, съобщи районният кмет. Вероятно дъждът е възпрепятствал търсачите на метали за рециклиране.

Чунчуков призова жителите на Пловдив, които станат свидетели на пожар, първо да сигнализират на телефон 112, за да могат пожарникарите възможно най-бързо да се отзоват на сигнала и да загасят пламъците. След това гражданите могат да позвънят и на администрацията, за да могат нейни служители да проверят на място за виновниците.

Санкциите за нарушителите са от 300 до 800 лева за физически лица и от 2000 до 4000 лева за юридически такива.