Трима от задържаните полицаи рекетьори от Четвърто управление в столицата застанаха пред Апелативния съд, който реши да ги да остави в ареста.

Соченият за тартор на групата началник на сектор „Икономическа полиция” Красимир Кръстев обясни, че е работил в различни районни управленя от 2008 година. „Винаги съм държал служителите ми да са честни и коректни, изискванията ми са били много високи”, каза Кръстев, за когото колегата му Антони Апостолов твърди, че е прибирал 50 на сто от рушветите.

Радослав Томов, който дълго време бил в сектор “Издирване”, се оплака, че има притеснения за себе си в ареста.

„Доказателствата по делото са само думите на двама лъжци, затова ви моля да измените мярката ми. Ще съдействам изцяло на разследване „, заяви пък Марио Дринцелов .

Четвъртият обвиняем по делото е Георги Найденов, който е пуснат под парична гаранция в размер на 12 хиляди лева заради тежко здравословно състояние.

Задържаният първоначално като участник в схемата Антони Апостолов, извършил голяма част от взиманията на парите, стана свидетел по делото и срещу него няма обвинение. Другият основен свидетел е собственикът на заведението „Фрейм” в квартал „Лозенец”. 

Магистратите от Апелативния съд потвърдиха определението на първата инстанци като приеха ,че има обосновано твърдение задържаните полицаи да извършат ново престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.

Жертва на полицаите рекетьори проговори пред TrafficNewsСрещу доплащане групата от Четвърто районно предлагала тормоз срещу конкуренти