Четвърто районно управление на полицията в София, където беше разкрита група за рекет, е имало скандална слава още в соца.  За това разказа във Фейсбук създателят на първото частно радио у нас FM+ Петър Пунчев, който припомни история отпреди повече от 30 години.  Ето какво написа в профила си Пунчев:


 „През 1988 -1989 година, заедно с Виза Недялкова, осъдихме трима милиционери от същото IV управление на МВР в София. Шест или седем колеги от няколко медии се връщахме от журналистически празник и случайно станахме свидетели на това, как те нанасят побой на беззащитен гражданин в предверието на тогавашния ресторант "Хавана" на улица на булевард "Витоша" (днес - ресторант "Щастливеца").

Повикахме патрул и той се оказа от същото районно. Опитаха се да потулят нещата, после същото направиха и техните шефове в управлението. Повечето колеги се отказаха от претенциите си, но ние с Виза - не.
След година и половина двама от тримата бяха осъдени и уволнени, а третият - един младеж, с току-що наболи мустачки и с ролята на мълчалив съучастник в побоя, беше понижен в длъжност - от офицерска в сержантска.

Следствието категорично доказа, че те са правили абсолютно същото, което четем в тази статия. Рекет, съпътстван от безплатна консумация и повсеместна и безнаказана арогантност.

Побоят беше само една малка част от техните престъпления и най-вече формален повод за това дело, в което държавата показа безпристрастност и строгост към представители на властта.

През 90-те години имаше отново доказани случаи на корупция в същото районно управление. И ето че днес отново се занимаваме с това управление, със същия вид корупция. Вече 35 години една и съща песен на едно и също място.

Как мислите дали не става дума за нещо повече от просто случайност, просто нежелание държавата да се справи с тази ситуация? Какъв дял от това лежи на всички нас, българите, на нашата неадекватност в съвременния свят, на вековна азиатска търпимост, а защо да не кажем - предразположеност към корупция, нагаждачество и феодални отношения?”

Четвърто РУ,  което отговаря  за най-богатите южни квартали на столицата „Лозенец”, „ Иван Вазов”, „ Стрелбище” и района около НДК,  редовно се свързва със скандали. „Тук е голямата каца с  мед и  изкушението да бръкнеш в нея е голямо”,  коментира пред TrafficNews.bg  бивш служител на управлението.

Според него разбитата схема за рекет, при която бяха задържани и обвинени шефът на отдел „Икономическа полиция” в Четвърто РУ Красимир Кръстев и колегите му Марио Дринцелов, Радослав Томов и Георги Найденов, едва ли ще сложи край на корупционните практики.  Очаква се само да се сменят хората, които ще прибират рушветите, твърди бившият полицай.

Млад колега изпял полицаите рекетьори ВИДЕОТарторът Кръстев подал документи за напускане на МВР и живеел на кредит, твърди адвокатът му