Поредна акция на пловдивската полиция над траурните агенции се проведе днес. Под прицела на униформените този път бяха дружествата от областта, научи Trafficnews.

Припомняме, че преди седмица полиция, РЗИ и Агенция по храните влязоха в погребалните агенции под тепетата. Над 20 бяха обектите, проверени от служителите на реда и инспекторите.

Над 20 траурни агенции в Пловдив под прицела на полицията и властите, проверяват ги за спекулаТече проверка и в ОП „Траурни дейности”

Днес полицаи отново са нахлули в агенциите. Отново над 20 обекта са били проверени. Проверени са 46 лица, едно от които криминално проявено. Съставени са 25 констативни протокола от Икономическа полиция. Проверени са 30 катафалки, обслужващи дружествата. 

Инспектори от РЗИ са съставили 22 протокола за проверки, на 5 фирми са издадени предписания за допълнителни проверки на катафалките, а на 3 дружества - за допълнителна проверка на документацията. 

Проверка е имало и от Комисията за защита на потребителите. Агентите са съставили актове на 7 фирми заради липса на регистър на рекламации. 3 акта са съставени за липса на ценоразпис и 4 за нелоялна търговска практика. 2 са предписанията на БАБХ за фирми,  свързани със закона за храните.

Проверявало се е щателно за лицензи, документация, договори, както и фискалните устройства. Унифармените и служитерите на РЗИ, БАБХ и КЗП са влезли едновременно във всички дружества.