И към този момент продължават проверките в траурните агенции под тепетата. Служители на полицията, инспектори от РЗИ и БАБХ, както и агенти на Инспекцията по труда щателно проверяват документацията в офисите, предаде репортер на TrafficNews.

До агенциите няма достъп, а пред вратите пазят униформени. Медията ни научи, че едновременно са ударени всички траурни дружества в Пловдив.

Близо два часа се проверяват книжата, както и фискалните устройства, ценоразписите и договорите.

Репортер на място научи още, че се разглеждат щателно процедурите по погребения на починали с COVID-19, засичат и документите за извършени услуги.

Униформени са влезли и в крематориума на Рогошко шосе.

В момента тече проверка и в ОП „Траурни дейности”, което отговаря за погребенията в Пловдив. Инспекцията е свързана предимно с дейността на частните агенции.  

„Чисто формално бе при нас проверката. Изискаха разрешителни, дали имаме документи за дейността. При нас не може да се спекулира с цените, тъй като те са утвърдени от Общинския съвет и те не се променят”, заяви Коста Попов, шеф на ОП „Траурни дейности” . 

По думите му, акцент на проверката е дейността на частниците. Той не е наясно как вървят цените за траурните услуги в агенциите, тъй като същите не ги съобщават поради фирмена тайна.  

Мащабна акция! Удариха погребалните агенции в Пловдив, проверяват всички офисиИзвършват се обиски